fbpx
Nyomj Entert

Új híd a Dunán I Újvidék

Újvidéken, a Vajdaság fővárosában épül meg minden reményünk szerint az az új gyaloghíd, amely egy iroda és szállodafejlesztéshez kapcsolódik a Duna alsó szakaszán.

A hídfők két L alakú könyökkel fordulnak a folyóra, így kötve össze a partokat. A tervező arcvs mérnökeinek elmondása szerint ezek az L alakú hídfők, egy még a magyar időkben kialakult vajdasági hagyományt idéznek, amely a XIX. században jegyeztek fel Szabadkán, és kérek mindenkit, akit érdekel ez a kapcsolódás, hogy nyissa meg ezt a linket, amely a zárójelben következik.  (Viktorija Aladžić Újvidéki Egyetem, Építőmérnöki Kar, Szabadka vikica@yunord.net A földszintes házak tipológiája és lakáskultúra a XIX. századi Szabadka példája alapján) Na tessék.

A híd valójában nem csak gyaloghíd, hanem egy multifunkciós közösségi tér, amely 6000 négyzetméternyi területet hoz létre 8 méterrel a folyó felett. A szálloda a szárazföldön marad, a híd pedig gyalogos és biciklis útvonalakat, közösségi tereket és irodákat foglal magába a 12 méteres szélességű, 10 méter magas és 80 méteres nyílás keretei között.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük