fbpx
Nyomj Entert

Újabb konzolháború? | Xbox One

Nagy várakozás övezte a Microsoft új konzolját, az “Xbox One”-t. Mind a szakmabeliek, mind a userek találgatták, hogy mi lesz a redmondi cég nagy dobása ami felveszi a harcot a PS4-el. Most megismerhettük, de vajon ellenfele lesz a Sony konzoljának?
Az sejthető volt, hogy egy komplex “minden egyben” rendszerre számíthatunk, amit a cég ígéretei szerint meg is fogunk kapni. A kényelmi szempontokat maximálisan kiszolgáló konzol, a hang és a gesztusok érzékelésében fejlődött a leginkább.

small1

httpv://youtu.be/TP_E6Bn6fWM

A karcsú lekerekített 360-as formát felváltotta egy szögletes éles vonalú minimál design ami a továbbfejlesztett Kinect érzékelőre is igaz. Maga a gépház egy nyolcmagos processzort, egy 8GB RAM-os AMD grafikus kártyát, Blueray lejátszót, és egy 500GB-os merevlemezt tartalmaz.

Az Xbox One a játékmenetek mellett integrálja a dinamikus felhasználói élményt. A személyes interaktív kezdőképernyőtől kezdve, lehetőségünk nyílik játék közbeni filmnézésre, továbbá élő TV adás követésére (csak az USA-ban) és Skype-olásra is. A Kinect ezeknek a funkciók kiszolgálásában kulcsszerepet tölt be, így a 1080p-s felbontás és a 3D-s érzékelő elengedhetetlennek bizonyult a fejlesztésben.

small2 small3

Az új xbox live-ot a világon 300.000 szerver fogja kiszolgálni, mely indokoltnak tűnik, ha valóban teljes felhő alapú rendszert szeretnének kiépíteni. Néhány nagyobb cég már bejelentette, biztosan érkeznek a következő játékokkal:

EA: UFC, NBA Live, Madden, Fifa 14 (új EA Sport Ignite motor)
Remedy: Quantum Break
Watch Dogs, Forza Motorsport 5, Assassin’s Creed 4: Black Flag, Battlefield 4, Thief 4