fbpx
Nyomj Entert

Üvegház és otthon egy helyen

A RicharDavidArchitekti építészeti stúdió üvegházat épített egy egyszintes családi ház tetejére a csehországi Chlum településen. Az eredmény egy letisztult formavilágú, újszerű megoldásokat alkalmazó, de mégis egyszerű kialakítású családi ház. Mutatjuk!

A tető formájú, a ház legfelső szintjén elhelyezkedő üvegház nem csak szokatlan megoldás, de előnyei közé tartozik, hogy csodálatos kilátást nyújt a környező gyümölcsösre is. Kialakítására jellemző, hogy vizuálisan és struktúrájában is elkülönül a lakóház jellegzetességeitől; az üvegház anyaghasználatában az acél dominál, míg az alsó szint betonoszlopokkal és vörösfenyő borítással rendelkezik. Az áttetsző polikarbonátból készült tetőszerkezete pedig védi az épületet körülölelő teraszt, amely a lakóház második sajátos építészeti megoldása.

A tervezők szerint nem is az üvegház-lakóház társítás bizonyul az épület legszokatlanabb elemének, hanem a terasz egyedi, ázsiai építészetet idéző kialakítása, ami lehetővé teszi a ház lakói számára, hogy az egyes szobákba kívülről is szabadon ki-be járhassanak.

A belső kialakításért Jana Medková és Hana Medková, enteriőr tervezők felelnek; a ház központi tere egy tágas, nyitott étkezőhelyiség, amely az épület mindkét oldaláról megközelíthető. A központi tér egyik oldalán egy hálószoba, a másik oldalán pedig egy dolgozószoba és fürdőszoba kapott helyet.

Fotó: Jiří Hroník

RicharDavidArchitekti | Web | Facebook

Forrás: Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük