fbpx
Nyomj Entert

Villaálom márciusi hóviharhoz

A híres neves NLarchitects nem csak arra jó, hogy időnként le-le essen az állunk, hanem úgy tűnik arra is, hogy a mostaniakhoz hasonló csodálatos karácsonyi estéken egy kis melegséget csaljanak szívünkbe. Nem vagyok építesz, talán csak egyszer leszek, de azért vannak kétségeim a terv praktikusságával kapcsolatban. Az iroda három verziót vázolt a kanadai vállalkozó megrendelőnek, de egy közös mindegyikben; az épület teteje mindegyik esetben medenceként hasznosul. Eddigi ismereteim szerint, a legtöbb esetben a medencék alatt gépházak találhatóak, itt azonban lakásról van szó.

delrey_13_580x435

Lépcsős vízesés ház

delrey_07_580x435

Letisztult kádak

delrey_01_580x435

Szalag medence az erdőben

I would like to have built for me a unique home that reflects the achievements and success of my business endeavors.I am looking for a luxury beach front home which has a modern take on contemporary design.

A tervekben van még egy közös pont; ez pedig az, hogy a “ház” tömege és súlya eltörpül a víz tömege mellett, szinte csak megtartja és kiszolgálja azt, alátámasztja a pancsolásra kialakított környezetet, befogadja a köré telepített őserdőt.

Nem tudom megvalósulhat-e a terv, de ha most kinéztek az ablakon, akkor inkább gyorsan nézzetek vissza a galériába.