fbpx
Nyomj Entert

Virtuális cipőt dobott piacra a Gucci

Pár ezer forintért vásárolhatjuk meg a márka új cipőjét, amit kizárólag a virtuális térben viselhetünk.

Az NFT-művekről szóló hírszenzációk és Andrés Reisinger virtuális bútorainak aukciója után nem meglepő, hogy a designermárkák is utat keresnek a virtuális térben. Úgy tűnik, a trendet a Gucci kezdi: Alessandro Michele, a márka kreatív igazgatója olyan neonszínű cipőket tervezett, amelyeket kizárólag a kiterjesztett és virtuális valóság alapú világokban lehet viselni.

Hogy mire jó a Gucci Virtual 25? „Viselhetjük” a kiterjesztett valóságban, és ha lövünk pár screenshotot, azok segítségével megoszthatjuk a közösségi médiában új szerzeményünket. Nagyjából ennyit tud a virtuális Gucci, mindezt a márka valódi termékeihez képest töredékárért, mindössze tizenkét dollárért (a Wanna Kicks app 3290 forintért kínálja).

A projektben a Gucci partnere a Wanna AR divatplatform volt, a cipőket mindkét cég mobilos alkalmazásán keresztül meg lehet vásárolni. A Gucci és a Wanna már korábban is dolgozott együtt, akkor azzal kísérleteztek, hogy piacra dobott sneakerkollekciójukat a vásárlók a virtuális térben is felpróbálhassák.

Forrás: Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük