fbpx
Nyomj Entert

Vissza a természetbe | Ark-shelter

A járványhelyzet előtti időkben gyakran vágytunk a természetbe való kiszabadulásra, a társadalomtól való elvonulásra. Az utóbbi hónapokban talán sikerült egy kicsit lelassulnunk, de a mindennapi életből való kiszakadási igényünk továbbra is megmaradt. Az Ark-shelter névre hallgató kabin minimalista formavilágának köszönhetően beleolvad a tájba és lehetővé teszi, hogy mindez megvalósulhasson, és mi is a természet részévé váljunk. 

A szlovák származású építészpáros, Michiel De Backer és Martin Mikovčák az elmúlt években különböző menedékhelyek tervezésén, tesztelésén és építésén dolgozott. Ennek eredményeképpen megalkották a tökéletes kabint, amely a lehető legkisebb helyen a lehető legtöbb kényelmet és kikapcsolódást nyújtja.

Az építmény jellegzetes vonásai közé tartozik a nagy ablakok és üvegberakások alkalmazása, amelyeknek köszönhetően nagyszerű panoráma tárul elénk, teljes kényelemből élvezhetjük a minket körülölelő természetet. Az egyik oldalon található kinyitható falrész és az elöl alkalmazott üvegberakás hatására úgy érezhetjük, mintha a szabadban tartózkodnánk. A kabin tetejére egy nagy ablakkal ellátott kiegészítő modul is készült, amely lehetővé teszi, hogy a csillagos eget szemléljük elalvás előtt.

A kabin kialakításakor a természetközeli hangulat megteremtése mellett fontos volt a maximális kényelem biztosítása is. Automatizált rendszerének köszönhetően a hűtés, a fűtés és az árnyékolás kedvünk szerint szabályozható. A kabinban elhelyezett franciaágyat elrejthetjük a mennyezetben, felfedve az alatta rejtőző jakuzzit. További fontos tényező, hogy a ház működését a napelemekből nyert elektromos áram és esővízgyűjtő rendszer biztosítja.

A kabin központi részén egy 40 négyzetméteres fekete doboz található, amely öt különböző helyiségre osztja a kabint: tolóajtók segítségével az egységek teljesen elválaszthatók, de egybefüggő térré is alakíthatók. A doboz bal oldalán konyha és pihenőszoba, hátsó részén fürdőszoba található, amely mellett az előbb említett jakuzzit rejtő hálószoba kapott helyet. A kabin tetején kialakított extra modul is a hálószoba szerepét tölti be, amit akár meditációs helyiségként is használhatunk.

További információkért nézzetek szét az Ark-shelter stúdió weboldalán!

Fotók: Boysplaynice

Ark-shelter studio | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük