fbpx
Nyomj Entert

125 év zenei typográfia

A Sony egy speciális installációt készítetett Alex Fowkes-szal a zenében betöltött szerepének, a zene nagyszerűségének és sokszínűségének elismeréseként.

Az alkotás 150 m2-es falfelületen található a Sony londoni irodájánál, amely a Derry Street-en található, ha éppen valaki arra járna. A grafikát az az Alex Fowkes készítette, akit a neves design szaklap, a Creative Review a legtehetségesebb fiatal művészek sorolt a 2011-es showcase-en.
Tőle további alkotások a következő linken tekinthetőek meg:  http://www.alexfowkes.com/

 

Az alkotás maga 54 oszlopba, illetve pontosabban, évtizedbe sorolta a korszakalkotó művészeket és zenészeket, oszloponként 2 méterben. Az elkészítésénél Alex matrica vinyl-eket használt, amelyeket számítógéppel vágott sebészi pontossággal alakjukra.  Az alkotás több mint 1000 Sony-val szerződött nevet jelenít meg, vagyis valóban elég rég óta működik az egyik legnagyobb kiadóként a Sony label (1887). A nevek között szerepel Michael Jackson, Elvis Presley, Jimi Hendrix és Bruce Pringsteen is. Az alkotáson helyet kaptak az elmúlt évtizedek jellemző hangszerei, és zenei adathordozói is.

Képek: Sony Music