fbpx
Nyomj Entert

Favorit I Keresztesi Botond

„Nagyon szeretem a Veres Klára által tervezett, pontosan velem egyidős bakelit borítót, a Zizi bolygó titkát. Amúgy ha valaki megkérdezi tőlem, melyik a kedvenc képem, egyszerre 26 festőre és 30 képre gondolok. Mivel főként festészettel foglalkozom, telítődöm ezen terület vizuális ingereitől. Saját munkám során gyakran merítek inspirációt borítókból, művészeti határterületekről.

Választásom több szempontból személyes, egyrészt mert a születésem évében adták ki, másrészt amióta az eszemet tudom, emlékszem rá nagyszüleim szerény bakelitgyűjteményéből. Magát a lemezt is több százszor meghallgattam már, a borítóját gyerekként napokig el tudtam nézegetni, párszor meg is próbáltam lerajzolni.

Anno rettegtem a robottól, és aki gyerekként találkozott ezzel a lemezzel, kollektív élményként élhette meg ugyanezt. Lenyűgözött a bolygó sárga színe, ma már tudom, hogy ez a nikkel-titánsárga szín és én magam is számtalanszor használtam már.”

Keresztesi Botond festőművész


Favorit című cikksorozatunkban mai alkotókat kérdezünk meg hétről hétre arról, mi a kedvenc designtárgyuk és/vagy egyéb művészeti alkotásuk.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük