fbpx
Nyomj Entert

50 states, 50 plates

A Corbé Company Orcasban székel, nagyjából félúton Seattle és Vancouver között az USA-t és Kanadát elválasztó határvonal környékén, a Vancouver sziget déli csücskénél. A részletes földrajzi helyzet bemutatásának indoka maximum a környék iránt érzett rajongásomban keresendő, nem a jelen cikkben tárgyalt projekt miatt, ugyanis azt csinálhatták volna bárhol Amerikában, vagy akár azon kívül is. Ez  a Corbé tehát főleg kerámiákat tervez; tányérokat, tálakat és egyebeket, most pedig egyik ötletükhöz segítségül hívták a kickstartert, ahol máris 52,000 dollár felett járnak a szükséges 17,000 fölött jócskán.

Az jutott eszükbe, hogy mi volna ha elkészítenék mindegyik állam egyedi tányérját, még hozzá úgy, hogy azok az államok eredeti földrajzi alakzatát formázzák. Így született a The Fifty United Plates projekt.

Elsőre emlékeztethet a fatányéros nagymagyarországokra, de a kivitelezés azért csak normálisabb ebben az esetben. Ilyen verzióban lehet vennék egy Budapest tálat. Vagy Újlakot. De simán el tudok képzelni, egy hatalmas történelmi Magyarország formájú székely káposztát is.

thefiftyunitedplates-corbe-co-designboom04_580x232 thefiftyunitedplates-corbe-co-designboom05_580x232 thefiftyunitedplates-corbe-co-designboom06_580x232