fbpx
Nyomj Entert

Lengyel minimál | ÅOOMI

Nem, ez nem IKEA, és még csak nem is skandináv: a finoman geometrikus motívumokból építkező lakástextilek és „fröcskölt” mintázatú kerámiák jegyzője a lengyel ÅOOMI márka.

Egy jó ideje már ismerősként üdvözöltük azokat a „foltos” csészéket, melyek kedvenc újhullámos kávézónkban kerültek a kezeink közé, és lám, kiderül, hogy a márka egy lengyel triót takar. Patrycja Szymura, Sara Makuch és Kasia Sojka egy egyetemi szitanyomó kurzuson találkoztak egymással, és bár különféle területekről érkeztek a design világába, hamar egyetértésre jutottak. A három tervező szintézise az ÅOOMI márkában öltött testet.

A lengyel brand kínálatában kerámia tárgyakat, lakástextileket és papírárut találunk. Bármelyik terméket is válasszuk, mindegyiken megjelenik a matéria és a mintázatok szeretete. Az egyedi kézműves darabok helyi alapanyagok felhasználásával készülnek, és legtöbbször a lengyel táj nyújt inspirációt a lányok számára.

Az ÅOOMI első kerámia készlete a különféle kőzetek és ásványok szépségére reflektál: a tervezők hosszas kísérletezés után találtak rá a megfelelő kerámiamázra, mely egyedi megjelenést kölcsönöz a kőedény tárgyaknak. A kollekcióban bögréket, tálakat és tányérokat találunk, melyek különbözőségük ellenére is tökéletes párbeszédbe elegyednek egymással.

A monokróm lakástextilek között időtlen darabok sorakoznak: a különféle párna- és ágyneműhuzatok finoman geometrikus mintázatába rögtön beleszerettünk, és megkockáztatjuk, hogy ezek bármelyik skandináv típusú márkával felvennék a versenyt.

Ami pedig a papíráru kínálatot illeti: a jegyzetfüzetek, noteszek és plakátok mind prémium minőségű papír felhasználásával készülnek, az örökérvényű „a kevesebb több” égisze alatt.

ÅOOMI | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük