fbpx
Nyomj Entert

A terrakotta és az égszínkék árnyalataiba borítva | Rina Lovko

Modern, funkcionális enteriőr kényelmes, a terrakotta és az égszínkék árnyalataiba borított építészeti megoldásokkal, íves elrendezésben: ilyen az ukrán Rina Lovko stúdió által tervezett, Kijevben található kétszáz négyzetméteres lakás.

Az elkészült apartman egy félbevágott fánk formájára hasonlít. Belső részén a fürdőszobák, külső ívén pedig a lakótér többi része helyezkednek el. A félkör alakú alaprajz felosztása nem kis kreativitást igényelt, végül a lakást az építészek a következő két egységre bontották: egy nappali-étkező-konyha és előszoba funkcióját betöltő térre, amelyet egy hálószoba követ, két oldalról megközelíthető bejárattal, egy másik egységben pedig öltöző kapott helyet ablak melletti sminkasztallal és két terrakotta szekrénnyel.

A minimalista megközelítésre vágyó Rina Lovko stúdió arra is figyelt, hogy a tárolót és a mosókonyhát a bejárati folyosó paneljei mögé rejtse. A többi válaszfal nagy részét beépített ajtókkal ellátott üveglapokkal helyettesítették, hogy világos, átlátható tereket hozzanak létre.

A lakás mikrocement padlóburkolattal, valamint meleg bézs és merész, terrakottából égszínkékre váltó színátmenetes fallal válik teljessé. A megrendelő kérésére külön nagy figyelmet fordítottak a konyha kialakítására. Ennek egyik központi eleme a baráti találkozók és a főzés helyszínéül szolgáló konyhasziget terrakotta Mutina csempeburkolattal.

A szigorú formák és a minimalista, visszafogott berendezés ellenére meghitt és hangulatos végeredmény született.

Fedezzétek fel Rina Lovko további munkáit is a stúdió weboldalán!

Rina Lovko | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük