fbpx
Nyomj Entert

A Varsó Torony az Európai Unió legmagasabb épületévé vált

A Varsó Torony 230 méteres magasságával Lengyelország legmagasabb épülete volt, azonban 80 méteres csúcsával most új rekordot döntött, így az Európai Unió legmagasabb felhőkarcolójává vált.

A Varsó Torony (Varso Tower) a város szívében, a Kultúra és Tudomány Palotájának közelében kapott helyet. Az 53 szintes irodaházat a számos díjban részesült és fenntartható projektjeiről ismert londoni Foster + Partners stúdió tervezte.

A hatalmas felhőkarcoló várhatóan 2022-ben nyeri el végső formáját. Parkosított belső udvarral, gyors panorámalifttel és két tetőterasszal is rendelkezik, amelyekről 205, valamint 230 méter magasból is csodálhatjuk az előttünk elterülő varsói látképet. Ha ez még nem lenne elég, a gyönyörű panorámát a 46. és 48. emelet között található étteremből is élvezhetjük majd.

A Varsó Torony nemcsak magassága miatt figyelemre méltó, de az ország legzöldebb épülete is egyben: energiatakarékossági, biztonsági és kényelmi szempontból a legmagasabb BREEAM és WELL minősítésekkel rendelkezik.

Fotók: Foster + Partners, hbreavis

Foster + Partners | Web | Facebook | Instagram

Forrás: hbreavis

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük