fbpx
Nyomj Entert

Alpesi faház újragondolva | Studio Perspektiv

Bár első ránézésre nem úgy néz ki, mint egy tipikus alpesi ház, a prágai-pozsonyi építész iroda, a Studio Perspektiv által felújított faház mégis nagyban támaszkodik a hagyományokra.

Mindenki vágyik egy erdei kunyhóra – ebből a gondolatból indulhattak ki a Studio Perspektiv építész iroda tervezői, amikor az osztrák Alpokban található Gerlitzen település egy régi faházán kezdtek el dolgozni. Csak épp azt a kérdést is hozzátették, hogy milyen kunyhóra vágyunk a 21. században?

Az biztos, hogy igényeljük az összhangot a minket körülvevő természettel, ugyanakkor a modern kényelemről sem mondanánk le – a ház átalakítási látványtervei alapján legalábbis ehhez hasonló válaszra juthattak a tervezők. A természet és az épület harmonikus kapcsolatának megteremtése érdekében két összekötő elemet választottak, a fát és a követ. A ház homlokzatán és enteriőrjében is ennek a két anyagnak a játékával találkozunk.

Bent a fából készült mennyezet és a palával burkolt falak idézik meg a kinti hangulatot. Talán ez a természetesség az oka annak is, hogy a kortárs designbútorok ellenére is családias, meleg atmoszféra jellemzi a szobákat.

A tervezők alapvető célja volt, hogy megőrizzék a régi alpesi ház hangulatát, miközben nem félnek új ötleteket sem bevetni. A tervek alapján úgy néz ki, ez maximálisan sikerült.

Studio Perspektiv | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük