fbpx
Nyomj Entert

Látogatás Temesi Apol műhelyében

A kortárs textiltervezésben járatosabbak előtt biztosan nem ismeretlen Temesi Apol neve. A klímainnovációs díjjal is kitüntetett tervező műhelylátogatásra és kötetlen beszélgetésre invitálja az érdeklődőket a Budapest Design Week Nyitott Stúdiók programjának keretében.

Újrahasznosítás és innováció: ez a két pillére Temesi Apol munkásságának. A tervezőt már az egyetemen is foglalkoztatta a nyersanyagfejlesztés, ahol a környezetünkre kifejezetten káros textilhulladékot szerette volna újradolgozni. 

Több évnyi kutatás után a gyapjúipari hulladékra esett a választása, amelyből akusztikai paneleket készít egy merőben új, általa kifejlesztett technikával. A magyar gyárból származó, elődolgozott anyagszélulladékot Vak Bottyán utcai műhelyében préseli, festi és vágja. Modulokból építkező termékeiért 2019-ben Moholy-ösztöndíjat, 2020-ban pedig klímainnovációs díjat vehetett át.

A Budapest Design Week alatt nyersanyagszemléletről, a panelek életútjáról és jövőbeli terveiről is mesél. A program élő Zoom-bejelentkezéssel egészül ki.

Programtípus: OFFLINE, ONLINE

A Budapest Design Week programjai az eseménysorozat hivatalos weboldalán követhetők.

Fotók: Mohai Balázs

Temesi Apol | WebInstagram
BDW | Web | Facebook | Instagram

Forrás: BDW

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük