fbpx
Nyomj Entert

Anjuna | A nyári ízei

Mangó-maracuja, szicíliai pisztácia, málna-lime – tökéletes ízkombinációk, harsogó színek a nyári életérzés jegyében. A 2015-ben alapított Anjuna jégkrémek eddig kizárólag a márka budapesti és balatoni boltjaiban voltak elérhetők, mostantól viszont az Interspar üzleteiben is kaphatók. A különleges vegán ice-pop-ok legújabb csomagolás designját Mészáros Szani és Novotny Dóri, a DekoRatio Branding and Design Studio grafikusai készítették.

Az Anjuna ice pops szuper elefántos logóját és arculatát pár éve Mészáros Szani tervezte. Akkor még nem volt szükség külön csomagolásra, a brand üzleteiben ugyanis csak magát a pálcikás fagylaltot árulták a pultból. Most azonban, hogy a nagyobb boltokban – elsőként az Intersparban – is kaphatók lesznek ezek a különleges jégkrémek, eljött az idő, hogy ezt is megtervezzék.

„Először ki kellett találnunk egy irányt és egy olyan alapot, amit egységesen tovább lehet vinni minden íz esetében. A mangó-maracuja volt az első terv, ami jól reprezentálja az Anjuna által átadni kívánt nyári életérzést, innentől pedig már leginkább azon ötleteltünk, hogy milyen karakterekkel lehet ezt még kifejezni, érzékeltetni anélkül, hogy ismételnénk magunkat” – mondta el Szani.

Némi kézi skiccelgetés után Illustratorban készítették a grafikákat. Szani tervezte meg az első három csomagolás design-ját, Novotny Dóri pedig mutációkat készített a másik három ízhez. „A tizenöt darab ice pop-ot tartalmazó gyűjtőkartonokat és az egy jégkrémes dobozokat is át kellett kicsit tervezni, hiszen más a felület, így játszani kellett azzal is, hogy melyiknél mennyi látszik az illusztrációkból. Törekedtünk arra, hogy ne legyen túlzsúfolt a csomagolás, próbáltunk balanszírozni a színes-zanzás gyümölcsorgia és a letisztult formák között” – tette hozzá Dóri.

A csomagoláson megjelenő karaktereket az új Anjuna szlogen, a „Summer is a lifestyle” érzés köti össze – pihennek, táncolnak, mozognak és jól érzik magukat. „A jégkrémek íze és az illusztrációk közötti összefüggés nem volt alapfeltétel, ugyanakkor ahol lehetett, ott érzékeltettük – az olasz pisztácia dobozán, egy Vespa mellett heverészik a lány, az elefántcsontparti kókusz esetében pedig a tengerparton szörfözik a srác” – mesélték a tervezők. 

És hogy a „Summer is a lifestlye”, illetve maga a nyár mit jelent a tervezőknek?

„A nyár nekem a természet közelségét jelenti, a barátokkal együtt töltött napokat, a bográcsozásokat, kirándulásokat, fesztiválokat, a szabadságot” – mondta el Dóri.

„A nyár? Szabadtéri koncertek, tengerparti chill, amikor csak fekszel a homokban, és addig nézed a felhőket, amíg vicces figurákká nem válnak. Tulajdonképpen az összes Anjuna-karakterrel tudok azonosulni, bár kár, hogy szörfözni nem tudok” – mondta el Szani.

Az Anjuna jégkrémek vegánok, ráadásul néhányukban még cukor sincs. Környezettudatos márka lévén, az új csomagolásokhoz biológiailag lebomló anyagot választottak.

A teljes projekt erre a linkre kattintva nézhető meg.

Mészáros Szani | Behance | Instagram
Novotny Dóri | Behance
DekoRatio Branding and Design Studio | Web | Facebook | Instagram

Fotók: Kevin Harald Campean

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük