fbpx
Nyomj Entert

Az emlék íze XIII.

Egész héten ezt a napot várták. Három lány és az a bizonyos kívánság: feltekert mámor, meleg fészek – Anya csak egy van. Íz, illat, forma. Emlékek. Góg Angéla, a Goga Food kutatásai (Emlékek Cukrászdája, A vasárnapi ebéd) során összegyűjtött történetek hétről hétre, Forrai Ferenc grafikáival.

“Édesanyánk a kedvenc vasárnapi kérdésünket tette fel: milyen süteményt szeretnétek? Darázsfészket, vágtuk rá hárman egyszerre.
Készítés közben mégsem láttuk, értettük, hogy lesz abból az, amit mi kértünk. Könyörögtünk, sírtunk Zsani nővéremmel Anyunak, hogy javítsa ki, kezdje újra, mert ebből sose lesz darázsfészek. Bárhogy győzködött minket, hogy higgyük el az készül, mi csak sírtunk tovább. Emese nővérem sem értette, hogy mi mit nem értünk, amin jót kacagott, persze mi erre még jobban rázendítettünk. Ami csak akkor csillapodott, amikor is láttuk, hogy anya mint mindig, a mi kívánságunkat süti meg.”

 

A sorozat eddig megjelent részei ITT olvashatók.

 


“Vallom, hogy az étellel való kommunikáció – fogyaszthatóságán keresztül – képes arra, hogy a bennünk mélyen gyökerező, lényünk egészét meghatározó tartalmakat előhívja.” Góg Angéla.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük