fbpx
Nyomj Entert

Az építész kávézója | Dyletant, Kijev

Kijev számos népszerű helyéért a Balbek Bureau építésziroda a felelős, így Szláva Balbek pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy egy vendéglátóhelyet szeressenek az emberek. Most saját kávézójában kamatoztatta ezt a tudást.

Hogy mitől válik egy kávézó törzshellyé, arra valószínűleg nem létezik tuti recept, de talán van egy tényező, amiellyel nem lőhetünk mellé: ha azt vesszük figyelembe, milyen térben éreznék jól magunkat barátaink. Szláva Balbek, a Balbek Bureau építész iroda alapítója számos kijevi vendéglátóipari egység enteriőrjének megálmodása után nyitotta meg első saját kávézóját, a Dyletantot, melynek tervezésekor barátai igényeit vette alapul.

„Az alapötlet az volt, hogy a barátok jó kávét kapjanak és húsz perc alatt bekaphassák az ebédjüket, miközben váltanak pár kedves szót a baristával és a többi törzsvendéggel, aztán folytassák a napjukat. Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ami egyszerre vonzó a kutyásoknak, a környékbelieknek, a turistáknak és az áthaladó járókelőknek is” – írja a koncepcióról Szláva Balbek.

Mivel a földszinti kávézó alapterülete mindössze 68 négyzetméter, kompakt megoldásokra volt szükség kialakítása során. A kis hely huszonnyolc embert képes befogadni, a teraszon pedig huszonnégy vendég tud leülni. A belsőépítészet egyszerű, nyers irányt követ, így az enteriőr gond nélkül elbírt olyan személyes tárgyakat is, mint egy holland bolhapiacon talált dalmata és innen-onnan gyűjtött vintage bútorok. A kávézó hátsó falát egy ukrán művész, Olekszandr Grebenyuk falfestménye teszi egyedivé, a bejárat fölötti táblára pedig minden nap kiírják a nap jelmondatát.

Balbek Bureau | Web | Behance | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük