fbpx
Nyomj Entert

DHB X HYPE – Nyitott Stúdiók I ENIHORN

Horn Enikő 2013-ban Milánóban egy táskatervező kurzuson döntötte el, hogy megalapítja a saját ENIHORN márkáját. Gyönyörű olasz bőr alapanyagokból készült táskáival, történetükkel, tervezési folyamatukkal ismerkedhetnek meg a showroom galériáján a műhelylátogatás napján ide érkező érdeklődők. Nyitott stúdiók a HYPEANDHYPER-en!

Szerzők: Mayer Kitti, Farkas-Zentai Lili

Az ENIHORN design 10 éve – kiállítás a Design Hét ideje alatt az 5 éves ENIHORN Showroomban, ahol bemutatjuk a 2009-es diploma darabjait és a hozzá szorosan kapcsolódó 2019-es őszi/téli kollekciót, melyben visszaköszönnek a 10 évvel ezelőtti diplomamunka karakteres jegyei, szín- és mintavilága.

Fotók: Rácmolnár Milán

 „Viseld azt, amiben természetesen érzed magad” – a Diane Keatonnek tulajdonított szállóigével az ENIHORN márka is abszolút mértékben azonosulni tud. Praktikum, könnyed elegancia városi nőknek, akik szívesen viselnek kényelmes, nőies ruhadarabokat és kiegészítőket, legyen szó akár dolgos hétköznapokról vagy gondtalan hétvégéről. Horn Enikő, a márka alapítója olyan ruha- és táskakollekciókat tervez, melyek az előbbi feltételeknek maradéktalanul megfelelnek. Élettel teli színek, virágminták, elegáns szabásvonalak, puha és bőrbarát textilek – ezek az időtlen elegancia összetevői.

A showroom galériájának falán Audrey Hepburn színésznőről készült fotókat is láthatunk, amely nagy valószínűséggel nem a véletlen műve. Hogy miért pont az „Álom luxuskivitelben” címszereplője került a falakra, arra maga Enikő válaszol majd. Mint ahogy azt is elmeséli, mi minden történt az ENIHORN márkával az elmúlt tíz év során, hogyan jutott el a 2009-es diplomamunkától az aktuális őszi-téli kollekció darabjaiig. Az egy évtized történéseit kiállítás formájában is megtekinthetik az érdeklődők. A Design Hét Budapest ideje alatt műhely-látogatással és különleges nyitva tartással várja Enikő a divatkedvelő látogatókat.

Nyitott Stúdió I ENIHORN:
Időpont: 2019. október 8-án 11:00-16:00. A kiállítás megtekinthető nyitvatartási időben (hétfő – csütörtök 10.00 – 18.00, péntek 12.00 – 20.00, szombat 12.00 – 15.00)
Helyszín: 1065 Budapest, Izabella utca 45.

További részletek és regisztráció a Design Hét Budapest honlapján!

Galéria-műhely – a második otthon

A HYPE két apró kérdéssel és persze a rájuk adott válaszokkal szeretné még inkább felkelteni az érdeklődést az adott stúdiók, műhelyek iránt. Mind a tizenöt idén bemutatkozó Nyitott Stúdiónak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel. Íme Horn Enikő válaszai – már csak Audrey Hepburn házi őzikéje hiányzik a tökéletes idillhez…

Melyik három szóval tudnád a legjobban jellemezni a stúdiótokat?

Szerintem az ENIHORN Showroom és fölötte, a galérián elhelyezkedő műhely, illetve iroda otthonos, színes és stílusos (tulajdonképpen a második otthonom).

Van valami különleges szokásotok vagy mindennapi, de mégis nagyon sajátos rutinotok a stúdión, csapaton belül? Ha igen, mi az?

Minden reggel megérkezés után körbejárok az üzletben, elrendezgetem a táskákat, ruhákat, majd utána megyek fel az emeletre, és kezdek bele az aznapi munkákba. Szeretek munka előtt pár percre „kikapcsolódni” a hangulatos showroomban.


A HYPEANDHYPER 2019-ben újra médiapartnere a Design Hétnek, és ennek kapcsán – egy kiállítás és egy záró meglepetés mellett – az októberi eseménysorozatot mintegy felvezetve, cikksorozatban mutatjuk be az idei Nyitott Stúdiókat.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük