fbpx
Nyomj Entert

Elkészült Európa legnagyobb zöldfala

Nyolc kilométer területet lefedő, 30 ezer növényből álló sövény. Elkészült az Ingenhoven Architects által tervezett, Düsseldorfban található Kö-Bogen II irodaház homlokzata, amely Európa legnagyobb zöldfala is egyben. A fejlesztés amellett, hogy kiemelten kezeli a fenntarthatóság kérdését, egy paradigmaváltást is képvisel; a növényzettel borított homlokzat jelentősen hozzájárul a város mikroklímájának javításához.

A Kö-Bogen II épületegyüttes létrehozása Düsseldorf városmegújítási kezdeményezésének a része. Az ötszintes irodaház a Gustaf-Gründgens-Platz közelében, a Hofgarten negyedben található, kilátással a Dreischeibenhaus torony és a Schauspielhau színház modernista épületeire.

A trapéz alakú épület két teljes homlokzatát borítja be a gyertyán növényekből álló sövény, amely a stúdió kutatása szerint 80 lombhullató fa környezeti hasznának felel meg. Mivel a gyertyán gondozása nem igényel nagy odafigyelést és helyi növénytípus is egyben, a legjobb megoldásnak bizonyult az irodaház fejlesztésében. A zöld homlokzatot alkotó növény-kompozíció formavilágát a land art ihlette, amely által a Kö-Bogen II épületegyüttes a város és a park közötti átmenetté válik.

Ingenhoven Architects | Facebook | Instagram

Forrás: dezeen


A düsseldorfi székhelyű, Christoph Ingenhoven, építész által alapított Ingenhoven Architects stúdió a fenntartható építészet egyik jelentős úttörője.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük