fbpx
Nyomj Entert

Nadzieja étterem| Poznan

Tel-Aviv Bauhaus építészetét belesűríteni egy 80 négyzetméteres lengyel étterembe? Erre vállalkozott Agnieszka Owsiany, és azt kell, hogy mondjuk, sikerrel járt.

Agnieszka Owsiany ezúttal a megszokottól egy teljesen más perspektívából közelített a tervezési feladathoz – a klisék helyett a belsőépítész úgy döntött, Tel-Aviv Bauhaus építészeti örökségéből merít ihletet, és annak esszenciáját adja vissza a design eszközeivel.

Fotók: Agnieszka Owsiany

Tel-Avivban csaknem 4000 Bauhaus stílusú épület található, amelyeket az 1930-as években emigrált német építészek terveztek. A lengyelországi Poznanban található Nadzieja étteremben a natúr színvilág, és a stílusra jellemző design bútorok idézik fel ezt a korszakot.

A legszembetűnőbbek a székek, melyek Marcel Breuer híres Wassily székére hajaznak, de a lámpák és az egyszerű fehér csempék is kitűnően hozzák vissza a Bauhaus jellegzetes vonásait.

A tárgyakon kívül a már említett színvilág (elefántcsont, bézs, szürke) és az anyaghasználat (fém, üveg, gránit) is mind tovább támogatja a hatást. Így nem csak az izraeli konyha fogásainak, hanem a belsőépítészeti megoldásoknak is köszönhető, ha a vendégek tényleg Tel-Avivban érzik magukat.

Fotók: Agnieszka Owsiany

Agnieszka Owsiany | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük