fbpx
Nyomj Entert

Favorit I Borbás Róbert

„Mióta az eszemet tudom, mindig is lenyűgözött a sokszorosító grafika. Ezzel kéz a kézben járt sok esetben az irodalom is, így jön a képbe Dante Alighieri Isteni színjátéka. Gustav Doré ehhez a műhöz keszített illusztrációja, úgy gondolom, a romantika egyik legkiemelkedőbb mesterműve. Nehéz is volt választanom a munkásságaból, de végül a sorozat ezen darabjára, a „The Erynns” című alkotására esett a választásom.

Mindegyik munkájában ott van a mozgalmasság és ugyanakkor a statikus elemek is, amik bár csak vonalvezetessel, de olyan feszültséget tudnak produkálni, amit kevés hasonló alkotónál látni.

Az erunnok kifejező testtartása, vívódása, angyali és démoni kettősségük hátborzongató. A technikai megoldásokról nem is beszélve. Szinte hetente a kezembe kerül Doré gyűjteménye és nem tagadom, hogy mind a tetoválásban, mind az illusztrációban meghatározó inspirációs forrás számomra a munkássága a mai napig.”

Borbás Róbert, tetoválóművész


Favorit című cikksorozatunkban mai alkotókat kérdezünk meg hétről hétre arról, mi a kedvenc designtárgyuk és/vagy egyéb művészeti alkotásuk.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük