fbpx
Nyomj Entert

Favorit I Tábori-Simon José

„Rengeteg kedvenc képzőművészem van, de a klasszikusok helyett most inkább egy nagyon friss alkotót említenék. Stephen Whatcottra az Instagramon akadtam rá – hála az ajánló algoritmusoknak. Egy fiatal, autodidakta művészről van szó, akinek fekete-fehér minimalista, absztrakt világát nagyon megszerettem. Kicsit utánanézve, egyébként a korai, figurális képei tényleg amatőr kezdeményezések voltak – az ArtFinderen például még mindig fent van pár darab –, de szerencsére azóta megtalálta a stílusát. A Warwick című képét ajánlanám mindenkinek, aki szereti ezt a vonalat, sőt 1225 angol fontért meg is vásárolhatjuk a Curious Duke Gallery oldalán(!)

Kedvenc design tárgyat is sokat tudnék említeni, de legyen egy olyan, ami mögött személyes történet is van. A kétezres évek elején design terén az Apple mellett a dán Bang & Olufsen volt nálam csúcs. Az egyik kedvencem tőlük a David Lewis által tervezett BeoCom 2 (vonalas/rádiós) telefon volt, de egy ilyen prémium kategóriás, méregdrága terméket nem tudtam volna megfizetni, ezért csak egy amolyan távoli kedvenc maradt. Tíz-tizenkét évet kellett várnom arra, hogy hozzájussak egy, már klasszikusnak számító példányhoz, méghozzá a hazai disztribútoroknak hála, akikkel kb. 2014 óta dolgozunk együtt. Szóval, kaptam tőlük egy arany színű BeoCom 2-őt, „quasi“ nászajándékként, ami azóta is a nappalinkban díszeleg. Egyébként működik is, csak ezért tartom fent még mindig a vonalas előfizetésünket.”

Tábori-Simon José, grafikus, Simon Says

 


Favorit című cikksorozatunkban mai alkotókat kérdezünk meg hétről hétre arról, mi a kedvenc designtárgyuk és/vagy művészeti alkotásuk.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük