fbpx
Nyomj Entert

dorivisy I Jade Shelter kollekció

Visy Dóri új ékszer-kollekciója talán a legspirituálisabb, a legtöbb jelentésréteggel bíró az eddigiek közül. A kulcsszó: a védelem, a megnyugvás – amire egyre nagyobb szükségünk van felgyorsult, zűrzavaros világunkban.

A Burmából, az inspirációt jelentő ázsiai utazásról hozott jáde a keleti emberek szerint szerencsét, gazdagságot, harmóniát, védelmet jelent. Az aranyozáshoz használt aranyfüst pedig a buddhista szertartások állandó tartozéka. Az ezüst sziromformák óvják az értékes követ, a vékony lemez rèszleges aranyozása pedig az egész kompozíciót vizuálisan is elválasztja a hétköznapi környezettől. Ha van az ékszer-tervezésben slow fashion, slow design – a dorivisy márka vadonatúj Jade Shelter kollekciója az.

Az anyagok – a nemesfémek és az értékes burmai jáde – időtállóak, a formák ősiek, egyszerűek, nem kötődnek egyetlen divatirányhoz sem. A gyártás során fontosak voltak a környezetvédelem szempontjai: csak minimális forrasztást használt a művész, a formák kialakítása kézzel, kalapálással történt. A természetes kövek ugyanezen okból csak az egyik oldalukon kaptak csiszolást.

A Jade Shelter kollekció minden darabja kézzel készült és különböző. Az ékszerek mondanivalója viszont közös: ideje lassítani, és megkeresni az örök értékeket.

Kampány és tárgyfotó: Glódi Balázs
Modell: Rea at Avantage Models
Smink: Keserű Barbara
Haj: Nagy Viktor

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük