fbpx
Nyomj Entert

Favorit I Kiss Sarolta

„Rajongok a designtárgyakért. Az újító gondolkodásért. Marcel Wanders nagy kedvencem sok éve már. A különböző kultúrák és a múlt tiszteletben tartása mellett mindig olyan tervek kerülnek ki a kezei közül, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert minden munkája lenyűgöző – sajátos látásmódja és következetes gondolkodásmódja mindenképp iránymutató, és katalizátora a mai design világnak.

Talán 2007-ben, a milánói design kiállításon láttam meg először a Flos standon a „Skygarden” lámpáját. Kívülről egy tökéletes forma, tökéletes kivitelben. …aztán bepillantottam a lámpatest belsejébe és hát lenyűgözött a látvány. Minimál külső és egy felettébb szerethető, finom kidolgozású ornamens díszítéssel ellátott belső. Tökéletes egység.

Ezen a ponton tulajdonképpen Marcel Wanders példakép lett számomra – figyelem a munkásságát és természetesen azóta beszereztem tőle a másik nagy kedvencemet, amely jelenleg is a nappalink alapköve: a Moooi carpet No. 6 – fekete fehér ornamens mintázatú szőnyegét. Ez is nagy szerelem.”

Kiss Sarolta, designer, NON+


Favorit című cikksorozatunkban mai alkotókat kérdezünk meg hétről hétre arról, mi a kedvenc designtárgyuk és/vagy egyéb művészeti alkotásuk.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük