fbpx
Nyomj Entert

Felfújható elektromos robogó

Könnyű, felfújható és összehajtogatható elektromos robogóval a fenntartható városokért. Mutatjuk a Poimo közlekedési eszközt!

A „puha” eszközök, vagy puha közlekedés (soft mobility) fontos szerepet játszik a fenntartható és élhető városok kialakításában; ide tartozik minden nem-motorizált közlekedési forma, mint a gyalogos, kerékpáros, görkorcsolya vagy gördeszkával történő közlekedés, amelyek csökkentik a közlekedésből származó károsanyag-kibocsátást és védik a környezetünket. A puha, könnyű és felfújható Poimo is egy lágyrobot (soft robotics) fejlesztés, amelynek megalkotásában Ryosuke Yamamura, a japán Mercari R4D kutató csoport tagja, a Tokiói Egyetem hallgatói és Hisato Ogata, a Takram stúdió tervezője vettek részt.

A percek alatt felfújható robogó váza hőre lágyuló poliuretánból (TPU) készült, az egyszerű tárolhatóság szempontjából alkatrészei, mint a fogantyú, kerekek, az akkumulátor és a motor mind leszerelhetők; az eszköz tömege pedig nem haladja meg az 5,5 kg-ot.

A tervezők elmondása szerint, a Poimo a kis távolságra használt elektromos biciklik vagy robogók használatát szeretné felváltani, amelyek nem oldják meg a könnyű hordozhatóság és biztonság kérdését. A felfújható közlekedési eszköz az anyagának köszönhetően még a balesetveszélyben is biztonságot nyújt felhasználója és a közlekedők számára egyaránt.

A Poimo egyelőre még prototípus, de a tervek szerint a végleges termék még könnyebb lesz, ezzel tovább egyszerűsítve a hordozhatóságot is.

Mercari R4D | Web
Takram | Web | Facebook | Instagram
Tokiói Egyetem | Web | Facebook

Forrás: Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük