fbpx
Nyomj Entert

#PosztSzovjetSzelfik

Elképzeltétek már valaha, hogy milyen hely lenne Oroszország, ha kizárólag az interneten keresztül lehetne megismernünk? Hatalmas betonromok és végtelen toronyházak vidéke, ahol bármelyik sarkon egy szláv guggolásban és Adidas melegítőben pózoló alakba botolhatunk? Utazás egy lángoló autóban, amiből egy medve integet AK-47-tel a kezében? Vagy inkább egy melankolikus táj, ahol szüntelenül csak tojást süthetünk az epres, levélkés lábasban, miközben a recsegő rádiót hallgatjuk?

Az online elme sokszor könyörtelen, ha storytellingről van szó. Ugyanakkor az internet lehetővé teszi, hogy a sztereotípiák egy kis humorral az önfelfedezés katartikus nyelvévé váljanak. Cikkünkben Instagram face filterek következnek. A kelet-európai kreatívok számára ez az új művészeti terület nem csak arra hivatott, hogy megtudjuk hogyan néznénk ki több szeplővel vagy cica fülekkel, hanem arra is, hogy a posztszovjet esztétikát elvigye egy kicsit szürreális, de mindenképp ismertető jellegű és annál viccesebb irányba. Inspirálódjatok!

Witness from Fryazino

Witness from Fryazino” egy mém, ami a 2000-es évek elején terjedt el az orosz interneten. A fotó a moszkvai régió egyik kisvárosában, egy esküvő után készült, ahol az egyik tanú fekete bőrkabátot és fehér Adidas melegítőt viselt. Miután netes szenzációvá vált, a „Fryazinoi tanút” számos történelmi jelenethez és műalkotáshoz hozzáadták, beleértve William herceg és Kate Middleton királyi esküvőjét, a jaltai konferenciát és Az utolsó vacsorát is. A kiterjesztett valóságnak hála, ezt az ünnepi szettót a Bambi eszpresszóban is üdvözölhetjük!

Russian classic

Ez a meghitt enteriőr sok mindenki számára ismerős lehet a dekorációként és DIY hangszigetelésként fellógatott perzsaszőnyeggel és hozzá passzoló fotellel. Foglalj helyet, és élvezd kicsit az orosz Hotel Californiát a telefonodon!

Khinkali

A khinkali a leggrúzabb grúz étel, koncepciójában a raviolihoz hasonlító, hússal töltött csavart tésztabatyu, amit jó sok borssal megszórva fogyasztanak. Ha pedig felpróbálod ezt a filtert, akkor minden pislogásnál szórhatod a szemedből őket.

Repülő gopnik

Ez a kis barokkos posztszovjet romantika többféle kulturális referenciát ölel fel: Adidas jogger, nonstop virágboltok, amelyek fénye beragyogja az orosz éjszakákat és persze a mintás perzsaszőnyeg. Az eredmény pedig egy szláv guggolásban szerelmesen repkedő gopnik, egy csokor virággal a kezében, miközben egy isteni orosz sanzon szól.

Über sofőr

Mostanság már sajnos ritkaságnak számít, de nem is olyan régen egyetlen lakótelep parkolójából sem hiányozhattak ezek a gyöngyszemek. Ha az előbb nem jutott volna eszedbe semmi az orosz identitásról, ez a havas úton pihenő, Adidas matricába csomagolt Lada lehet legközelebb az első ötleted!

Babushka Boi

A$AP Rocky nagyon szereti az orosz kultúrát, és a babushka streetwear öltözködésbe emelésével olyan trendet teremtett, amire senki nem számított. Próbáld fel robosztus fekete kocka-napszemcsivel!

Betondzsungel

A vasbeton épülettömbök a volt keleti blokk minden államában fellelhetők, így teljes joggal került be a válogatás utolsó részeként ez a „hruscsovkás” filter, amit a telefonod mozgatásával jobban be tudsz járni, így felfedezheted a panelekhez dukáló retró játszóteret is.

Inspiráció: Calvert Journal

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük