fbpx
Nyomj Entert

„Harcolni a szürke enteriőrök ellen” | ATEPE

Izgalmas enteriőrterveivel lép ki a szürkeségből egy cseh tervező, aki bútoraival letisztult vizuális világot képvisel. Petra Šťastná, az ATEPE stúdió tervezője mesélt nekünk a munkáiról!

Bútorillesztés kötéllel, minimalista vonalvezetés és merész színkombinációk – az egyszemélyes tervezőstúdió, az ATEPE már másodszor állíthatott ki a cseh Designblokon, melyet idén október 7-11. között rendeztek meg. Noha a látogatók egy ATEPE-bútorcsaláddal találkozhattak a kiállításon, a stúdió tervezője, Petra Šťastná az enteriőrtervezést legalább annyira élvezi.

Ha enteriőrtervezésre kerül a sor, mindig maga az ügyfél a leginspirálóbb. […] Szeretek a színek és a struktúrák kombinációjával játszani, ezzel harcolni az ipari, szürke enteriőrök ellen” – meséli a tervező. A Mediteran Bistro belső terében például játékos, trópusi hangulatot idézett meg Alina Matejová tervezőgrafikus együttműködésével, amelyben a merész színek és az anyagok sokfélesége teszi a helyet igazán hangulatossá és egyedülállóvá.

A terméktervezésben azonban másra törekszik – szereti az egyszerű, letisztult, könnyen gyártható megoldásokat. Az időtlen sziluetteket keresi, ami a bútorkészítés ősi megoldásaihoz vezeti őt. Jó példa erre a Tribe asztalkollekció, amelyben az asztallapot és a fémlábakat egy csomózással rögzített kötél tartja össze.

Ebből fejlődött tovább a Pinot is, amelynek legutóbbi termékcsaládját most a Designblokon is láthatta a közönség. A Pinot multifunkcionális tárgyakból áll, amelyek zsámolyként, asztalként, sőt, világítótestként is használhatók.

Habár a tervezői stúdió egyszemélyes, ahogyan a tervezési-kivitelezési folyamatoknál általában, úgya végső termék vagy enteriőr az ATEPE-projekteknél is csapatmunka eredménye. Ácsok és fémművesek, vagy éppen más tervezőstúdiók designerei gyakran bekapcsolódnak a projektekbe.

Pinot

ATEPE | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük