fbpx
Nyomj Entert

Hazai fejlesztésű köztéri okosbútorok | Kuube

Hogyan lehet az okosvárosról szőtt álmokat fenntartható megoldásokkal megvalósítani? A magyar fejlesztésű Kuube okospadok erre mutatnak alternatívát. Hazai alapanyagokból dolgoznak, megújuló energiaforrásokra támaszkodnak, miközben figyelembe veszik az információs társadalom új igényeit. Bemutatjuk a Kuube bútorait!

A Kuube okospadjainál töltheted a telefonod vagy ingyen netezhetsz, amíg várod a haverod így tudnánk nagyon röviden összefoglalni az egyre több helyen feltűnő okosbútor működését, amelynek gondolatával Gallai Máté ügyvezető és Mátray Gábor designer és fejlesztő öt évvel ezelőtt kezdtek el foglalkozni. Termékük mára már az ország több pontján, köztük Budapesten, Balatonalmádiban és Várpalotán is megtalálható.

A Kuube prémium minőségű köztéri okospadok USB-portokkal és vezeték nélküli töltőkkel felszereltek, illetve ingyen wifi-hotspotként működnek, mindehhez azonban nincs szükségük áramellátásra, hiszen a padok napenergiával töltődnek. Lényegében bármilyen napfényes helyszínre lehet őket telepíteni, ahol stabil a talaj, van 3G-lefedettség és biztonságos a környezet. A padok emellett monitorozzák környezetük levegőminőséget, az UV-szintet, a páratartalmat és a légnyomást is.

Fontos, hogy a padok 100%-ban magyar tervezésűek és fejlesztésűek, valamint az alkatrészek jelentős része is magyar szakemberek munkája. Minőségi alapanyagokból dolgoznak, hiszen azt szeretnék, hogy a tárgyak minél időtállóbbak legyenek. Az alumínium vázat edzett üveg borítja, a fa ülőfelületek pedig kőrisből készülnek.

Már három különböző típusú okospad érhető el: a Kuube ECO 3, a Kuube NANO 4, míg a Kuube PLUS 8 férőhelyes. Nekünk az utóbbi a kedvencünk a Kuube PLUS-ra többen is le tudunk ülni egymással szemben (ami kevés köztéri padmegoldásnál van eredményesen kialakítva), ezen túl pedig a konstrukció fedett is, így védelmet nyújt az esőtől és a tűző naptól. Egy Balaton-parti közös bringatúra alkalmával egy ilyen kuckó tökéletes állomás lehet a megpihenéshez és feltöltődéshez.

A szabadon használható könyvmegállók szintén a Kuube munkái, ezek ugyancsak napelemmel működnek és ingyenes internetelérést biztosítanak.

A Kuube csapata a termékek fejlesztése mellett a külföldi nyitást is szorgalmazza, ebben disztribúciós partnerük a Tungsram.  Első külföldi paduk, egy Kuube PLUS Horvátországba, Skradin városába került.

Kuube | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük