fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Gondtalan tárgyak

A mindennapi munkavégzéshez választott tárgyainknak (is) szigorú szempontrendszernek kell megfelelniük. Hosszú távú befektetésként tekintünk egy laptopra, amit (jobb esetben) nem csak úgy kutyafuttában vásárolunk meg: gondos mérlegelést követően tesszük le a voksunkat a kiválasztott termék mellett, bízva abban, hogy az nap mint nap kiszolgál majd bennünket.

Hasonló módon döntünk a pihenésre, feltöltődésre szánt idő tárgyai mellett – kapcsolódásunk az ilyen típusú eszközökhöz mégis egy kicsit más. A kellemes időtöltés reményében vásárolt lemezlejátszó vagy fényképezőgép sok esetben egy fogadalom szinonimája: ígéret magunk felé, hogy ezek után több időt szentelünk szellemi vagy épp lelki feltöltődésünknek. Mint sok más fogadalmat, sajnos ezt is könnyű megszegni: az egykor csillogó fotómasinára rakódott port csak a nagytakarítások alkalmával töröljük le, s a lemezlejátszó is néma marad.

A szabadidő tárgyaira azért is nézünk más szemmel, mert (szerencsés esetben) kellemes élmények kapcsolódnak hozzájuk: egy rég várt utazáson használt bőröndöt nem feltétlenül csak azért szeretünk, mert praktikusan elfér benne minden szükséges holmink, hanem azért is, mert eszünkbe juttatja a tenger sós illatát, az erdő csendjét vagy az addig ismeretlen nagyváros lüktetését. A minőség itt is alapfeltétel, anélkül ugyanis csorbát szenved a felhasználói élmény: ki akarna egy kényelmetlen fotelben hosszú órákon át olvasni, vagy lemondani a nagy vásznas moziélményről odahaza, a négy fal között? A feltöltődés, a pihenés mindenkinek más tárgyban ölt testet – összegyűjtöttünk most néhány ilyet, Oxfordtól Buenos Airesig.

Mayer Kitti
designteoretikus

UTAZÁS

Paravel | Aviator | Buenos Aires, Argentína
Manuel Frontini
n-others design
Ignacio Loncon
Ale Sarra


FILMNÉZÉS

Ray | Szöul, Dél-Korea
Tek-Von Jon


EDZÉS

MANUVA | Oxford, Egyesült Királyság
Hugo Martin (WMP)
Robert Moore
Jacob Griffiths


ZENEHALLGATÁS

Shinola Runwell Turntable | San Francisco, USA
Astro Studios
Brett Lovelady


FÉNYKÉPEZÉS

Balenciaga Film Camera Filter | Szöul, Dél-Korea
Dong-Je Ku

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük