fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | poszterek

Egy poszter üzenete: „elérhető vagyok” másképp megfogalmazva, a plakát megfizethető műalkotás. A megfelelő print kiválasztására szeretünk időt szánni, mérlegelünk és átgondolunk, hiszen nem hétköznapi dekorációs kellékről beszélünk, amelyet a fal színéhez választunk. A poszter sokáig egyet jelentett a reprodukcióval, vagyis valaminek a másával, ami elhitette velünk, hogy birtokosai vagyunk az eredeti műalkotásnak (emlékezzünk csak vissza a sok szülői ház falát ékesítő „Rőzsehordó nő”-re). És persze volt, hogy egy plakát megszerzése jelentette a legnagyobb izgalmat: évekig őrizgettük a nagy műgonddal megszerzett vagy titokban ellopott film- és koncertplakátokat. A poszter egyben ereklye, emléktárgy, kordokumentum is. Ami nem változott, az a print analóg volta, akkor is, ha digitális nyomdában nyomtatták. Vágyunk tárgya, amelynek kiterjedése van, amire művészetként tekintünk, amit birtokolni akarunk. Mutatjuk a kedvenceinket, Barcelonától Detroitig.

Poster Collection/Retro Brands/Videotape | Barcelona, Spanyolország
Xavier Esclusa Trias


I love New York | Sydney, Ausztrália
Nick Barclay


PosterLad 2020 series Month #3 | Prága, Csehország
Vratislav Pecka


Sonnet Posters | Detroit, Michigan, USA
Xtian Miller


Graphic Posters — Vol III | Bristol, Egyesült Királyság
Harry Richards


HELP A HERO. BE A HERO.

Elindult a webshopunk! A HYPEANDHYPER ezúttal egy különleges plakátsorozattal tiszteleg a hétköznapok hősei előtt. A koronavírus okozta megváltozott életkörülmények közepette sem feledkezünk meg azokról, akik ezekben a nehéz időkben is helytállnak. A limitált kiadású plakátok főhősei az egészségügyben, a mezőgazdaságban, a közösségi közlekedésben dolgozók, a fuvarozók, a bolti eladók, a futárok és a fizikai munkások – élharcosok, akiknek a köszönetünket szeretnénk kifejezni. Újonnan indult webshopunk első kampánya róluk szól!

A limitált példányszámban készülő plakátok megvásárlásával az Országos Mentőszolgálat munkáját támogatjuk. Csatlakozz Te is!

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük