fbpx
Nyomj Entert

HYPE | Heti programajánló

Összegyűjtöttük nektek a következő napok eseményeit! Elöljáróban csak annyit, hogy a hét közepétől sűrűsödnek be a programok, mi pedig igyekeztünk mindannyiótok kedvében járni: filmes programok, külföldi designerek előadásai a MOME-n, kiállításmegnyitók, workshopok és támogatóbuli. Mutatjuk a heti felhozatalt!

Mozgóképes egyetemi szakok kisfilmjei

A Trafó jól megszokott, és mindig széles közönség által várt programjával indítjuk a hetet. Hétfő este négy egyetem (ELTE, Metropolitan, MOME és SZFE) mozgóképes képzésein jelenleg tanuló és végzett hallgatók kisfilmjeinek válogatását tekinthetjük meg. Az animációs-, dokumentum- és rövidfilmek vetítése után egy moderált beszélgetés keretében maguk az alkotók mesélnek a munkájukról, ahol kérdezni is ér.

Mikor: 2020. január 27. 18:00-20:00

Hol: Trafó House

Bővebben: Esemény


Megnyitó – Katharina Roters: Egy álom anatómiája

Kedd este nyílik Katharina Roters fotókiállítása a Mai Manó Házban. A művész 2000 óta készít fotókat Örményországban, mostani kiállításán ennek a vizsgálódásnak a dokumentációit láthatjuk. A fotográfia, az építészet és a történelem szinergiája, utópiák, Mecamor szovjet atomváros tragikus sorsa és nemzeti vágyak egy korból, amelynek nyomait ma a természeti és építészeti táj őrzi… Ajánljuk!

Mikor: 2020. január 28. 18:00-20:00

Hol: Mai Manó Ház

Bővebben: Esemény


Végtelen történet – Mi is az a transzmédia? előadás

A transzmédia fogalom lényegében a történet feldarabolását és különböző platformokon való közvetítését takarja, de hogy pontosan mit jelent ez a gyakorlatban, arról csütörtök este Sara Božanić szlovén transzmédia-designer és stratéga tart előadást. A beszélgetésen szó lesz többek között a kortárs történetmesélés módszertanáról és az interaktív média design ágazatának fejlesztési lehetőségeiről is. Akit érdekel a rendezés, forgatókönyvírás vagy a produceri munka, annak ott a helye!

Mikor: 2020. január 28. 18:00-19:30

Hol: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Bővebben: Esemény


Gondolatok Éjszakája Az élő lény / La Nuit des idées Être vivant

Hogyan alakul át az „élő lény” fogalma napjainkban a mesterséges intelligencia fejlődésével? Vizsgálható-e ez a kérdés a tudomány, a technológia és a művészet hármasában? A Gondolatok éjszakája programsorozat ezekre a kérdésekre keresi a választ. Az est előadásain meghívott kutatók, művészek, írók és kurátorok osztják meg gondolataikat a robotikáról és az ember és a gép határainak összemosódásáról. Lesznek robotika workshopok, előadások, kerekasztal beszélgetések, kiállítások és VR projektek is délutántól késő estig, így megéri benéznie annak is, aki csak egy-két órára ér rá.

Mikor: 2020. január 30. 16:30-22:00

Hol: Francia Intézet / Institut français de Budapest

Bővebben: Esemény


MOME Textil: Gali Cnaani textiltervező művész előadása

Csütörtök délután Gali Cnaani izraeli textiltervező művész tart előadást a MOME-n. Gali Cnaani a tel-avivi Shenkar College textiltervező tanszékének vezetője, munkái izraeli, japán és több európai múzeum (például a V&A) kiállításain szerepeltek. Az angol nyelvű előadáson szó lesz többek között tervezői hitvallásáról, munkásságának filozófiájáról és különleges szövési eljárásokról is.

Mikor: 2020. január 30. 17:00-18:00

Hol: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Bővebben: Esemény


The great vitrin takeover project by Société Budapest #2

A Société Budapest „The great vitrin takeover project” kezdeményezése 2019-ben indult azzal a céllal, hogy fiatal művészeknek és kurátoroknak biztosítson kiállítási lehetőséget. A második nyertes pályázat kiállítása a héten nyílik: Kalocsai Dorottya Visual Messages sorozata fogja betölteni a vitrint Kókai Zsófia kurátor rendezésében. A Visual Messages porcelán objekt sorozat a mobiltelefon képernyőjének érintésalapú működésére, napjaink kommunikációs szokásaira reflektál.

Mikor: 2020. január 30. 19:00-21:00

Hol: Société Budapest

Bővebben: Esemény


New_Year_Coffewear_workshop ’20

 „Semmi sem szemét” – így hangzik a Coffewear filozófiája. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? A Coffewear a kávézacskók újrahasznosításában hisz: a kávéról nehéz lemondanunk, de sajnos a legtöbb olyan műanyag és alumínium ötvözetű csomagolásban landol a konyhai polcon, amelynek újrahasznosítására még nincs kidolgozva megfelelő módszer. Ugyanakkor egy erős és tartós anyagról van szó, így miért ne készíthetnénk belőle például pénztárcát? A fenntarthatóság és a DIY kultúra szuper programja ez, amelybe most pénteken a workshopon mi is becsatlakozhatunk.

Mikor: 2020. január 31. 18:30-20:00

Hol: Anomália

Bővebben: Esemény


Ukmukfund /// Támogatói vurstli

Szombat este a Gólya felé vesszük az irányt, és lazításképp az Ukmukfund bulijába látogatunk el. Az évente megrendezett Ukmukfukk Zinefeszt a hazai zine kultúra terjesztését tűzte ki zászlóshajójára, és most a segítségünkre van szükségük ahhoz, hogy idén ismét egy platformon tudják bemutatni Európa legjobb zineseit és a hazai palettát. A támogatóbulin lesz jósda, portrérajzolás, tombola és koncertek. Nekünk nincs ellenünkre, hogy jól érezzük magunkat, miközben jó ügyet támogatunk, úgyhogy megyünk!

Mikor: 2020. február 1. 18:00 – február 2. 8:00

Hol: Gólya

Bővebben: Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük