fbpx
Nyomj Entert

HYPE | Heti programajánló

Habár a reggelek még hidegek, a napos idő, és a jobbnál jobb programok kifelé csalogatnak minket, olyannyira, hogy kortárs ékszer- és üvegművészeti kiállításokért még a várost is szívesen elhagyjuk a hétvégén. Ha pedig város, akkor két építészeti és urbanisztikai előadást is ajánlanánk, de fókuszba kerül a lengyel plakátművészet, egy világhírű magyar termék, illetve a fotó és a zene fúziója is. Ja, és a Valentin-napról sem feledkeztünk meg!

Ola Niepsuj PLakátok

A Platán Galéria évről évre izgalmas merítést hoz nekünk a lengyel plakátművészet kortárs tendenciáiból. Ezúttal Ola Niepsuj grafikus és illusztrátor munkáival találkozhatunk a Lengyel Intézet galériájának falain. A tervező fiatal kora ellenére világszerte kiállít, és dolgozott már többek között a Thames and Hudson, a Taschen, a New York Times, sőt, az IKEA és az Apple számára is. A megnyitó után pedig Ola Niepsuj maga mesél majd a munkáiról, úgyhogy érdemes maradni!

Mikor: 2020. február 10. 18:00-20:00

Hol: Platán Galéria

Bővebben: Esemény


CAPAZINE – LET’S DANCE – Finisszázs

A CAPAZINE műhely második projektje LET’S DANCE címen futott, fókuszában pedig a zene és a fotografikus képalkotás kapcsolódáspontjai álltak. A két különböző művészeti ág, két különböző érzékszervet mozgat meg, ennél fogva más-más alkotói eszközkészlettel dolgozik. A fotográfusok és zenészek közös munkájának eredményei olyan alkotások, amelyek egyaránt használják a fotografikus képalkotás és a zene elemeit, ezeket láthatjuk a Capa Központ kiállításán. A hétfői finisszázson Szigetvári Andrea elektroakusztikus zeneszerző és Gellér Judit kurátor tartanak záró tárlatvezetést, de előttük még fellép az Approach zenekar is!

Mikor: 2020. február 10. 17:00-19:00

Hol: Capa Központ

Bővebben: Esemény


Kreatív Bürokrácia: városi (lét)kérdések I.

A Mindspace az élhető város témájával már évek óta foglalkozik, programsorozatuk legújabb eseményén a városfejlesztés bürokráciai aspektusairól hallhatunk és gondolkodhatunk közösen. A beszélgetésen Kobrizsa Ádám Alföldi Györgyöt és Polyák Leventét fogja kérdezni a nyolcadik kerület helyzetéről, a szabályozásokról és az ügyintézési nehézségekről, urbanisztikáról, illetve a kreatív várostervezés módjairól.

Mikor: 2020. február 10. 18:00-21:00

Hol: Lumen Kávézó

Bővebben: Esemény


Trust your Architect! Lakhatási válság

A KÉK 2015 óta rendezi a Trust your Architect! kerekasztal-beszélgetéseit, amelyeken tervezők, tanácsadók, döntéshozók és elemzők egyaránt megosztják gondolataikat egy adott témában. Az idei évben egy kifejezetten aktuális probléma kerül terítékre, a lakhatás, ennél fogva az első eseményen a lakhatási válságról és az abból való lehetséges kiutakról lesz szó. A KÉK beszélgetései elsősorban a pályakezdő építészek számára a leghasznosabbak, de ma, amikor az albérlet- és lakásárak megugrása miatt a lakhatási válság a nyakunkon ül, mindannyiunknak fontos, hogy képbe kerüljünk a probléma gyökerével és a megoldásokkal.

Mikor: 2020. február 10. 19:00-20:30

Hol: KÉK – Contemporary Architecture Centre

Bővebben: Esemény


Julius-K9, a világhódító magyar kutyahám

A JULIUS-K9® 2019-ben saját kategóriájában elnyerte a design „Oscar-díjaként” is emlegetett Red Dot nemzetközi design díjat. A piros pont nagy elismerés, de még többet árul el az ízületkímélő kutyahám sikeréről az, hogy több mint 10 millió darab kelt már el belőle, világszerte ismerik és használják. Mi vezetett ekkora sikerhez? Erről Sebő Gyula, a kutyahám atyja számol be kedd este BudapestLAB-ben.

Mikor: 2020. február 11. 18:00-20:00

Hol: Budapest LAB

Bővebben: Esemény


Üveg-tér-kép // Csoportos üvegművészeti kiállítás megnyitása

Szerda délután Szentendrén nyílik a MANK Galéria új kiállítása, ahol ezúttal az üvegművészet és a fény lehetséges megjelenítési módjai kerülnek a középpontba. Hogyan ábrázolják a fényt, a rétegzettséget és az áttünést a különféle képzőművészeti ágakban? Mi az üveg sajátossága ezen a téren? Az üvegművészek munkái mellett Benczúr Emese, Domokos Berta, Kontra Ágnes, Martin Henrik, Mátrai Erik alkotásaival is találkozhatunk. A The Anahit zenekar fellépése után a kiállítást Kondor Edit nyitja meg.

Mikor: 2020. február 12. 18:00-21:00

Hol: MANK – Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

Bővebben: Esemény


Art on Plate – ültetett tárlatvezetés Winkler Nórával

„Gasztronómia, művészet, szerelem” a Société Budapest mottója péntek estére. Egy tagadhatatlanul Valentin-napi programra, mégis egy szimpla vacsoránál azért jóval többre invitálnak bennünket a szervezők: ültetett tárlatvezetésén vehetünk részt, ami annyit jelent, hogy Krasznai Norbert séf fogásai mellé egy adag művészetet is kapunk. Winkler Nóra előadásán többek között Frida Kahlo, Chagall vagy éppen Andy Warhol szerelemhez, házassághoz és vágyakhoz kapcsolódó műveiről tudhatunk meg többet, eközben pedig színeiben, textúrájában, hangulatában az alkotásokhoz illő ételeket fogyaszthatunk.

Mikor: 2020. február 14. 19:00-22:00

Hol: Société Budapest

Bővebben: Esemény


A kortárs ékszer | csoportos kiállítás

Szombat délután Gödöllő felé vesszük az irányt egy csoportos kortárs ékszer kiállításra a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben, ahol a feltörekvő és már nemzetközi terepen is elismert hazai tervezők munkáit láthatjuk együtt. Fókuszban maga a kortárs ékszer lesz, amelyben a hagyományok újraértelmezése, a konceptuális és „statement” jelleg, az anyagokkal való kísérletezés, a művészet és design egymásra hatása összpontosul.

Mikor: 2020. február 15. 16:00-20:00

Hol: Gödöllői Iparművészeti Műhely

Bővebben: Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük