fbpx
Nyomj Entert

HYPE | Heti programajánló

Mi magunk sem tudjuk, hogy miért, de ez a hét hemzseg a jobbnál jobb előadássorozatoktól és beszélgetésektől, legyen szó divatról, urbanisztikáról, fesztiválmenedzsmentről, spekulatív designról, vagy éppen fenntartható tervezésről. Azért lazításképp két workshopot is beiktattunk. Mutatjuk a részleteket!

Kreatív Bürokrácia: városi (lét)kérdések II.

Hétfő este folytatódik a Lumenben az élhető város kérdéseit feszegető programsorozat a Mindspace szervezésében. Ez alkalommal kicsit elidőzünk azon, hogy milyen a kreatív bürokrácia a gyakorlatban, a városokat irányító intézmények nézőpontjából. Hogyan tud a város közössége kapcsolatot teremteni a város alakítóival? Erről fog beszélgetni Le Marietta újságíró, a Járókelő.hu alapítója (ez az az oldal, ahol jelenthetjük, ha törött padba, kátyúba, vagy egyéb problémákba botlunk az utcán) és Bindics Gábor, aki a pozsonyi Stará Tržnica vásárcsarnok vezetőjeként osztja meg gondolatait az innovatív városfejlesztésről, önkormányzatok és városlakók kapcsolatáról.

Mikor: 2020. február 24. 18:00-21:00

Hol: Lumen Kávézó

Bővebben: Esemény


Művészeti kisfesztiválok menedzsmentje – kerekasztal beszélgetés

Habár művészeti kisfesztiválokat gyakran látogatunk, nem sokat tudunk arról, hogy mennyi feladattal járhat a megszervezésük. Olyan pár napról van szó, amikor minden a kreativitásról, felszabadultságról és a közösségről szól, ezt viszont jó néhány hónap kőkemény szervezés és projektmenedzsment előzi meg. Hétfő este a Budapesti Corvinus Egyetem kerekasztal-beszélgetésén művészeti kisfesztiválok (például az UbikEklektik, a Zengető és a AZURE Reformművészeti Találkozó) főszervezői osztják meg velünk tapasztalataikat a munkájukról. Ha érdekel a művészet- és designmenedzsment, vagy egész egyszerűen a művészeti fesztiválok szervezésének kulisszatitkai, neked ajánljuk!

Mikor: 2020. február 24. 19:00-20:30

Hol: Budapesti Corvinus Egyetem, “C” épület

Bővebben: Esemény


FFS Szerda / Képzelt kamerák – Waliczky Tamás előadása

Waliczky Tamás képzelt kamerái digitális technológiával készült fikciók olyan tárgyakról, amelyek valójában soha nem léteztek, de létezhettek volna, ha az analóg képalkotás technológiája más utakon fejlődik tovább. Az 58. Velencei Biennálén tavaly ő képviselte hazánkat, a magyar pavilonba rendezett kiállítás adaptációja pedig most a Ludwig Múzeumban látogatható. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója e heti eseményén Waliczky maga mesél munkásságáról a Mai Manó Házban. Figyelem, a cím senkit ne tévesszen meg: az FFS szerda ezen a héten kivételesen kedden lesz!

Mikor: 2020. február 25. 19:00-22:00

Hol: Mai Manó Ház

Bővebben: Esemény


DIVAT, DIVAT, DIVAT – Topor Tünde és Winkler Nóra páros előadása

Mostanában Budapesten meglepően sok múzeum rendez divattörténeti kiállítást: kezdtük Király Tamás életművével a Ludwig Múzeumban, folytattuk a szemkápráztató ruhadarabok szemléjével a Kiscelli Múzeumban, majd Rotschild Klára munkásságával a Magyar Nemzeti Múzeumban. Igaz lehet, amit az Artmagazin eseményleírása mond: tényleg divat a divat! Topor Tünde és Winkler Nóra az említett kiállítások apropóján saját személyes történeteikkel kiegészítve hozzák közelebb a hallgatósághoz a divattörténetet. A szerda esti beszélgetésen többek között szó lesz a társadalmi státuszok, politikai erők és művészeti inspirációk divathoz fűződő kapcsolatáról is.

Mikor: 2020. február 26. 18:00-20:00

Hol: Loffice

Bővebben: Esemény


NewTech Meetup szülinap + Pecha Kucha Night Budapest vol.66

A Pecha Kucha egy Tokióból indult fórum, amelyen urbanisztikai és technológiai témák kerülnek terítékre, egyik különlegessége pedig az, hogy minden előadó 20 képet vetíthet egyenként 20 másodpercig, tehát elég pörgős előadásokra számíthatunk. A NewTech Meetup egy hasonlóan izgalmas, hazai kezdeményezés, amely szintén a technológiai érdeklődésű közösség összehozását tűzte ki célul.  A két projekt fúziójába szerdán kóstolhatunk bele, méghozzá egy olyan előadássorozaton, ahol az építészet, tájépítészet, design és az IT világa találkozik. Az este során szó lesz többek között az öko-szorongásról, adatokról és információról, jövőről, innovációról, illetve a fikció és a technológia kapcsolatáról is.

Mikor: 2020. február 26. 20:20-23:30

Hol: TRIP

Bővebben: Esemény


Distributed Design Meetup Vol.2.

A FabLab Budapest egy olyan innovációs műhely, amelynek célja, hogy mindenkinek biztosítsa a különböző gyártástechnológiákhoz való szabad hozzáférést, nemrég pedig becsatlakoztak egy olyan kezdeményezésbe (Distributed Design Market Platform), ami az okos és fenntartható tervezésre helyezi a hangsúlyt. A Distributed Design Meetup e heti eseményén a designerek felelősége lesz terítéken. Hogyan járul hozzá a tervező a fenntartható és élhető városok kialakításához? Mit jelent a distributed design szemlélet, és mit jelent maker-nek lenni? A meghívott előadókkal együtt erre keresik a választ csütörtök este.

Mikor: 2020. február 27. 18:30-21:00

Hol: Loffice

Bővebben: Esemény


Workshop at The Workshop ✄ Minimalist Jewellery Making

A The Workshop új programsorozatot indít: a különböző workshopokon minden hónapban más-más kreatív alkotó munkamódszerébe leshetünk bele és tanulhatunk el tőlük érdekes technikákat. Ez alkalommal Naomi Scott ezüstművessel (aki a Glasgow School of Art-on tanult, és korántsem megszokott módon nyúl az ezüsthöz) készíthetünk majd gyűrűt.

Mikor: 2020. február 27. 19:00-22:00

Hol: The Workshop

Bővebben: Esemény


Botanikai illlusztrációk workshop

A Plante Budapest időről időre kalligráfiai és illusztrációs workshopokkal jelentkezik, mi pedig a soron következő alkalmukra sem fogunk tudni nemet mondani. Szombat délelőtt légies tusrajzokat, növényi illusztrációkat és botanikai tanulmányrajzokat készíthetünk, közben pedig elsajátíthatjuk a kalligráfiához szükséges alapfogást is. Mártogatós tollra és tusra fel! Bárki jöhet, nem szükséges előzetes rajztudás.

Mikor: 2020. február 29. 8:00-12:00

Hol: Plante Budapest

Bővebben: Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük