fbpx
Nyomj Entert

Bucsi Réka Vimeo-győztes kisfilmje | Plante.

„Plante.” című animációs kisfilmjével Bucsi Réka is bekerült a legjobbak közé a Vimeo által meghirdetett pályázaton. A kezdeményezéssel a videómegosztó csatorna célja az volt, hogy egyszerre segítse a szabadúszó alkotókat és a helyi vállalkozásokat.

A „Stories in Place” sorozat részeként a Vimeo összesen 8 alkotót kért fel arra, hogy készítsenek egy-egy rövid videót egy, a szívüknek kedves helyi vállalkozásról. A filmkészítőket a Vimeo stábja azok közül választotta ki, akik korábban már bekerültek a csatorna Staff Pics válogatásába. A 8 alkotó fejenként 5000 dollárból gazdálkodhatott, és összesen 12 nap állt a művészek rendelkezésére, hogy a kigondolt videót elkészítsék. Ezen túl a Vimeo csapata a filmekben bemutatott vállalkozásoknak is támogatást ajánlott fel, valamint a platformon való megjelenéssel, a közösség erejével is igyekszik őket segíteni.

A nemzetközi filmfesztiválokon otthonosan mozgó Bucsi Réka „Plante.” című kétperces animációjában a flóra és fauna kel életre. Az animációs rendező a mostanság nagy népszerűségnek örvendő Biodiversity Heritage Library állat- és növényábrázolásainak felhasználásával kísérletezik, s fűzi össze a különféle képsorokat Johann Sebastian Bach zenéjére.

A film főszereplője a Klenovszki Mimi és Tóth Kata vezette Plante Budapest növénybolt, amely a koronavírus okozta helyzetre reflektálva vált egyik napról a másikra online is elérhető üzletté. Ugyan a Madách téri üzlet egyetlen képkockán sem jelenik meg, a lányok által fontosnak tartott „slow life” életérzés és filozófia, a természet sokszínűségének fontossága végig érezhető a filmben.

A Vimeo célja az volt, hogy napvilágra kerüljenek izgalmas sztorik olyan kisvállalkozásokról, akik a kialakult helyzethez alkalmazkodva tesznek tanúbizonyságot találékonyságukról, őrült vagy éppen meghökkentő ötleteikkel igyekeznek átvészelni a koronavírus okozta nehéz időszakot.

A 8 alkotó filmjét itt tudjátok megnézni.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük