fbpx
Nyomj Entert

HYPE | Heti programajánló

BUÉK! Túl vagyunk az ünnepeken, újult erővel vágtunk neki az új évnek és talán még a fogadalmaink is kitartanak: idén több programra járunk majd, mostantól tényleg elkezdünk sportolni és új hobbikat szerzünk. Ezekben támogatva benneteket állítottuk össze az idei első programajánlót, amelybe modern építészetet, retrospektív kiállítás tárlatot, zenés underground kiállítás megnyitót, bakelites designvásárt, napindító hatha jóga flowt és jobbnál-jobb workshopokat gyűjtöttünk a test, lélek és szellem harmóniája jegyében.

Ferkai András: Modern házak és lakóik. I Könyvbemutató

Ferkai András egyetemi tanár, építész és építészettörténész, akinek szakterülete a két háború közötti építészet, különösen a modern mozgalom. Új kötetének témája az 1931-ben épült Napraforgó utcai modern lakótelep (vagy kíséreti lakótelep), amely azt volt hivatott bebizonyítani, hogy kis telkeken is lehet korszerű és kényelmet nyújtó otthonokat teremteni. A pasaréti lakóegyüttes az egyetlen, ami Magyarországon megvalósult, ezért kuriozitása vitathatatlan. A szerző a telep történetét korabeli tervekkel és számos archív felvétellel mutatja be, ezentúl sorait a bennük lakó családok történeteivel színesíti, így téve a kötetet egy igényes és hiteles, bárki számára élvezettel lapozható olvasmánnyá. A bemutatót Dévényi Tamás építész tartja.

Mikor: 2020. január 16. csütörtök, 17:00-18:30

Hol: Fuga – Budapesti Építészeti Központ

Bővebben: Esemény


Footshop Art Space #11 // Fork Imre aka Fork 4

A Footshop csütörtöki kiállításmegnyitója egy összkulturális underground program, ahol Fork Imre munkáival találkozhatunk majd. A 15 éve Fork néven alkotó designer erős graffitis háttérrel rendelkezik, napjainkban tetováló művészként is tevékenykedik, a Footshop számára pedig sneaker témában alkot, így a Footshop Art Space-n 9 printjét már biztosan láthatjuk a Kristóf téri sneaker és streetwear store-ban. A kiállítás megtekintése mellett lecsúszhat majd egy Juicy vagy egy Jäger is, közben pedig szuper élő performanszok mennek majd a háttérben, ne hagyjátok ki!

Mikor: 2020. január 16. csütörtök, 18:00-21:00

Hol: Footshop

Bővebben: Esemény


Friday morning Yoga Flow

A péntek reggelt szerintünk érdemes egy hatha jógával kezdeni a Lumenben, hogy kisimultan induljunk neki a hét utolsó munkanapjának és még több energiával a hétvégének. Ászanákra és pránájámákra fel, ne felejtsetek el regisztrálni!

Mikor: 2020. január 17. péntek, 8:30-9:45

Hol: Lumen Kávézó

Bővebben: Esemény


Szabó T. Anna és Dragomán György vezetése Keleti Éva tárlatán

Keleti Éva Élet/Kép című retrospektív kiállítása mintegy hatvan évet dolgoz fel egészen az ötvenes évektől napjainkig. A művésznő 88 évesen újra aktívan fényképez, régi és új fotóin irodalom, színház és zene elevenedik meg. A kiállítást pénteken Szabó T. Anna költő, műfordító és Dragomán György, József Attila-díjas író, műfordító vezetésével járhatjuk végig.

Mikor: 2020. január 17. péntek, 18:30-19:30

Hol: Műcsarnok – Kunsthalle Budapest

Bővebben: Esemény


Suck My Mustache ART FAIR

Az év első Suck My Mustache szervezésében létrejövő eseménye a Lumenben kapott helyet, ahol minden művész, zenész, designer, gyűjtő és művészetkedvelő összegyűlhet a minőségi tánczene és fiatal designerek támogatásának jegyében. A vásáron dj Kornelia Binicewicz vinyljei pörögnek majd (Ladies on Records – 60s, 70s & 80s female music), ezentúl pedig interaktív kerekasztalok is zajlani fognak, ahol művészetről, designról, zenéről és a budapesti éjszakai életről tudhattok meg többet és oszthatjátok meg gondolataitokat. A résztvevő designerek listájáért csekkoljátok az eseményt.

Mikor: 2020. január 18. szombat, 12:00-19:00

Hol: Lumen Kávézó

Bővebben: Esemény


Emberöltők – családi albumszerkesztő kicsiknek és nagyoknak

Különleges családi programra invitál az Emberöltők csapata: szombaton nagyszülőkkel, szülőkkel és gyerekkel együtt is mehettek a Fabrikba, ahol családi fotókból készülnek majd családi albumok. A programon a digitalizálás, nyomtatás, vágás, festés, varrás mellett beszélgethettek is a fotókról és emlékekről, a számos kis részfeladat pedig garantálja majd, hogy a család minden tagja kivehesse a részét a kézműveskedésből.

Mikor: 2020. január 18. szombat, 13:00-16:00

Hol: Fabrik

Bővebben: Esemény


Újévi kollázsozás Virágéknál

Akinek még nem jutott ideje a tavalyi év lezárására és az új év megtervezésére, de úgy érzi, sok erőt adna egy ilyen rituálé, annak nagyon ajánljuk a kollázsoló workshopot a SISKO-ban. Menjetek egyedül vagy hívjátok el egy barátotokat is, jelöljétek ki céljaitokat, amit aztán kép formájában haza is vihettek, hogy egész évben emlékeztessen benneteket a választott irányra. A programra nagyon korlátozott számban tudtok jelentkezni >itt<, úgyhogy ne gondolkodjatok sokat, tuti hasznos lesz!

Mikor: 2020. január 18. szombat, 15:00-17:00

Hol: SISKO Studio

Bővebben: Esemény


Szobanövények gondozása workshop

A hét utolsó napjára is egy szuperhasznos workshopot javasolunk a frissen megnyílt Plante Budapestben. Ha veled is előfordult már, hogy egy igénytelennek ígért növényt sem sikerült boldoggá tenni, vagy csak szeretnél többet tudni leveles házi kedvenceidről, akkor ez a program minden bizonnyal egy megtérülő befektetés lesz számodra. Ráadásul a workshopon 4 kis szobanövényt is elültethettek, amit aztán otthon gondozhattok tovább a megszerzett tudás (vagy az ott kapott szobanövény kisokos) szerint. Jelentkezni a hello@plantebudapest.com emailen tudtok egészen január 16-ig.

Mikor: 2020. január 19. vasárnap, 9:00-11:00

Hol: Plante Budapest

Bővebben: Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük