fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

Aligha zárhatnánk a márciust ennél színesebb programkínálattal. Lesz itt minden: kiállítások, kerekasztal beszélgetések, szakmai és lazulós rendezvények, álló- és mozgókép, design és divat minden mennyiségben. Március utolsó napjaiban a rövidfilmek és a divat szerelmesei örülhetnek igazán – számukra ugyanis egész héten akad mindenféle nézni- és látnivalól!

  1. Friss Hús Rövidfilmfesztivál

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Friss Hús Rövidfilmfesztivált, ahol a legfrissebb hazai és nemzetközi rövidfilmekből szemezgethetünk. A filmek mellett idén sem maradunk szakmai programok nélkül: a felhozatalból nem hiányozhat a szokásos Pitch Fórum, maradnak a kerekasztal-beszélgetések és a workshopok is. Fontos újdonság a Budapest Debut Film Forum programpont, ahol a kelet-közép-európai régió kiválasztott elsőfilmes terveinek alkotói gyűlnek össze. Berlinale-különítmény is lesz a versenyprogramban, Tóth Luca és Buda Flóra Anna rövidfilmjei is a fesztiválon debütálnak majd. A feladat tehát egyszerű: csekkold a programtáblát és irány a Toldi mozi!

 

Mikor:

március 25-31. (hétfő-vasárnap)

 

Hol:

Toldi mozi

 

Bővebb infó:

Esemény

Weboldal

***

Budapest Central Europe Fashion Week – side eventek

Péntek-szombat-vasárnap költözik be a divat a Várkert Bazárba! A kifutón a hazai fashion brandek mellett cseh, lengyel és olasz márkák is bemutatják a következő 2019-2020-as őszi-téli szezonra tervezett ruhakollekciójukat. A divathétről természetesen idén sem hiányozhatnak kedvenc márkáink, de a felhozatalban találunk újoncokat is, úgyhogy mindenképp érdemes csekkolnunk a programot! De nemcsak a Várkert Bazárban, a város számos más pontján is divateseményekbe botlunk majd, a Margot store-ban rögtön többe is, hiszen hétfőn dorivisy, kedden Anna Amélie, szerdán Grandpa, csütörtökön Anna Daubner, pénteken a Vecsei Millinery márkák várják különleges programmal az érdeklődőket. Amit mi nagy izgalommal várunk, az többek között a Je Suis Belle és Marozsán Erika közös kiállítása és a PINKPONILO kapszularuhatár és stylist tanácsadás workshopja és a hétvégi Rotschild-séta. Hogy milyen egyéb side eventek várhatók a héten, azt az esemény weboldalán megtudhatjátok.

 

Mikor:

március 25-31. (hétfő-vasárnap)

 

Hol:

Divatbemutatók – Várkert Bazár

 

Bővebb infó:

Weboldal

Esemény

***

Nagy András: #17040421, 2017

Nagy András: Chrono

Na, jó, de ki is az a Nagy András? Ha láttad a Fehér tenyér, a Biblioteque Pascal vagy az Örök tél című filmeket, akkor már találkoztál vele, pontosabban azzal a Nagy Andrással, aki operatőrként áll a kamera túlsó oldalán. A kiállításon ezúttal az alkotó fotográfiáival találkozhatunk, ahol „tűpontos kompozíciók, az olykor jelentéktelennek tűnő szituációk, a kapcsolat- és viszonyrendszerek átértékelésére, egyfajta különös párbeszédre hívják a nézőt” – fogalmaz a kiállítás kurátora, Gellér Judit. Nagy András első önálló kiállítása hétfő este 6 órakor nyílik a Capa Központ Project Room-jában. Ott a helyünk!

 

Mikor:

március 25. (hétfő), 18:00

 

Hol:

Capa Központ

 

Bővebb infó:

Esemény

***

Moholy-Nagy László és Ember Sári a Mai Manó Házban

A Bauhaus 100. évfordulója kapcsán a Mai Manó Házban valósul meg az a kiállítás, amely Moholy-Nagy László kísérletező kedvét mutatja be. A Magyar Fotográfiai Múzeumban őrzött fotókollekció most először lesz látható Budapesten. A kiállítás kurátora Tóth Balázs Zoltán. A kedd este Passuth Krisztina művészettörténész nyitja meg ezt az egyedülűlló anyagot bemutató kiállítást. Az FFS beszélgetéssorozatában ezúttal Ember Sári munkásságával ismerkedhetünk meg a Mai Manó Házban. Sári 1985-ben született Sao Paolóban, diplomáját 2009-ben szerezte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán. Gyakran foglalkozik a személyes múlttal, az egyén helyzetével ezekben a közösségekben. Az otthon fogalmát, az embereknek a tárgyakhoz való viszonyát és a családi örökségek visszatükröződését vizsgálja a mindennapi élet folyamatosan változó környezetében. Érdeklődése pár éve az absztraktabb és a ”hibrid” képek létrehozására felé fordult. Különféle anyagokat használ, a képek (fotográfia és kollázs) és a kő, kerámia és textil tárgyak installációkként jelennek meg.

 

Mikor:

Zseniális kísérletező – Moholy-Nagy fotográfiái – március 26. (kedd), 18:00

FFS Szerda – Ember Sári – március 27. (szerda), 18:00-21:00

 

Hol:

Mai Manó Ház, Fényműterem

 

Bővebb infó:

Weboldal

***

Kőrös Ben: Mese diavetítő, a Moholy-Nagy Formatervezési Ösztöndíjpályázat 2017-es ösztöndíjasa

Moholy Extra kiállításmegnyitó és záró prezentáció

Ismét megtelik designnal a Zipernowsky Ház! A tavalyi Design Hét Budapest alkalmával nagyon szerettük, hogy ez a hely állandó bázisként funkcionált, ahol különféle kerekasztalbeszélgetések és előadások zajlottak a design jegyében. Ezúttal ismét egy fontos esemény zajlik majd a Bartók Béla úti galériában, ugyanis szerdán a legutóbbi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj nyertes pályázói tartanak beszámolót, illetve féléves munkájuk eredményét is bemutatják egy kiállítás keretében. Szuper izgalmas projekteket ismerhetünk meg az április végéig nyitva tartó tárlaton, azonban, aki kíváncsi a kulisszatitkokra is, annak mindenképp ott a helye szerda este a Zipernowsky Házban!

 

Mikor:

Március 28. (csütörtök), 18:00

 

Hol:

Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza

 

Bővebb infó:

Esemény

***

 

MOME Z Estek | Online tartalmak a szerzői jogok tükrében

Vajon ki is az influencer és mit jelent ez a fogyasztóknak? Mi nevezhető impressziónak és mi engedély nélküli felhasználásnak? Mi a reklám és mi nem, a briefelés fontossága és a legfontosabb reputációs és jogi kérdés: ki viszi el a balhét egy rosszul sikerült bejegyzésért?

A MOME Z Esteken bedobozolt tudások és szakmai rekeszek helyett a közeljövőt érintő kérdések hangzanak el, amelyek a tervező és a hétköznapi felhasználó számára egyaránt fontosak. Ezúttal egy igencsak aktuális témakör kerül terítékre, még pedig az online tartalmak jelenléte és azok hatása a tervezői folyamatokra. Kövecses Bettina, a Bird & Bird LLP senior ügyvédje és Varasdi Dóra a MITO+ Digital Agency vezető jogásza avatnak be bennünket a részletekbe. Ha szeretnétek részt venni az eseményen, itt tudtok regisztrálni.

 

Mikor:

Március 28. (csütörtök), 18:00-20:00

 

Hol:

MOME Z (1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 2.)

 

Bővebben:

Esemény

***

ZHAO ZHOU Teasuli

’Menj, igyál teát.’ Ez a Zhao Zhou teázó jelmondata, amely a maga nemes egyszerűségével rögtön szíven talál bennünket. A távol-keleti teakultúrát, a teakészítés és –fogyasztás élvezetét ismerteti meg velünk Tálos Gábor és csapata. Ezúttal a Duna másik oldalán, a Bortársaság Kossuth Lajos térhez közeli boltjában tartanak teasulis alkalmat. A Zhao Zhou-t azért is szeretjük nagyon, mert főhadiszállásukon, a Lánchíd utcai bolt polcain Ruzicska Tünde és a Kezemura által készített, teázáshoz szükséges kerámia kiegészítőkkel is találkozhatunk.

 

Mikor:

Március 29. (péntek), 17:00-20:30

 

Hol:

Bortársaság – Kossuth tér (Vécsey utca 5.)

 

Bővebben:

Esemény

***

Szobanövények & közösség & tudatosság: Urban Jungle Budapest

Hadobás Nóra szabadúszó kommunikációs szakember gyerekkora óta imádja a növényeket. 2018 februárjában indította el az Urban Jungle Budapest kezdeményezést, amely az Instagramon indult, majd blog és Facebook oldal is lett belőle. De mi is ez pontosan? Szobanövények, közösség, design, lassabb élet, tudatosság, minimalizmus, zero waste – ezek mind. A Füvészkertben vezetett sétákat tartanak, s az ő nevükhöz köthető a Hogyan ne öld meg a szobanövényeidet esemény is, amire mi is rögtön rácuppantunk még februárban (a legközelebbi április 7-én esedékes). Ha eddig még nem hallottál az Urban Jungle-ről, de élsz-halsz a növényekért, akkor ezt a hétvégét Neked találták ki! A péntek egy laza poharazással és szobanövény vásárral indul, ahol az Urban Jungle növénydokija, Koltai Tomi „rendel”, szombaton este és vasárnap pedig az ételeké a főszerep.

 

Mikor:

Prosecco Péntek & Szobanövény Night Shopping – március 29. (péntek), 14:00-21:00

Urban Jungle Budapest Dinner – március 30. (szombat), 19:00-23:00

Secret Sunday Brunch  – március 31. (vasárnap), 10:00-15:00

 

Hol:

1092 Budapest, Ráday utca 45.

 

Bővebben:

Facebook oldal

***

Zöld fürdőszoba, zöld háztartás workshop

Maradunk a zöld vonalon, ugyanis vasárnap a Shamo bags tervezője, Mohácsi Nusi vezet be bennünket a zöld háztartás rejtelmeibe. az alkalom azoknak szól, akik ismerkednének a zöld életmóddal, azon belül is a hulladékmentes fürdőszoba és a slow szépségápolás kerül terítékre. Nusi, nem tartja magát a téma szakrétőjének, mégis azzal, hogy saját maga tapasztalta meg, mennyire felszabadító érzés környezettudatosan élni az életünket, ezt a tudást szeretné másoknak is átadni – ezen a workshopon is ez történik majd. Az érdeklődők nemcsak a sok hasznos tanácsot vihetik haza magukkal, hanem azokat a szépségápolási szereket és a tárolásukra szolgáló, saját mintás textilzsákot is, amelyet a tervezővel közösen készítenek el a foglalkozáson. Jelentkezni március 26-ig tudtok nusishamo@gmail.com címen.

 

Mikor:

Március 31. (vasárnap), 11:00-16:00

 

Hol:

IDŐ NEKEM Stúdió (1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 9.)

 

Bővebben:

Esemény

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük