fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

A húsvéti locsolóversek és piros tojások romantikus adok-kapokja előtt sem leszünk szűkében a klassz programoknak. Főleg most a fotográfiát kedvelők dúskálhatnak majd a jobbnál jobb kiállításokban, de egy szuper jó új alkotói közösségi tér is megnyílik, illetve a héten egy kellemes vacsora keretében azt is megtudhatjuk, vajon hányféle kenyeret ettek a görögök, illetve hogyan idézhető meg Platón lakomája? Na, vágjunk bele!

 


Közös Modern?

Budapestre érkezik a „Közös Modern?” című kiállítás, amely Győr-Moson-Sopron megye 20. századi kiemelkedő középületeit mutatja be – Ivánka András klubházától, a Győri Nemzeti Színházon át, a Makovecz Imre tervezte csornai áruházig.

Mikor:
április 15. (hétfő), 18:00

Hol:
Fuga – Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

Bővebb infó:
Esemény

***


DVA I Pezsgőzős Végkiárusítás

A 2015-ben alapított, szuper menő, egyedi tervezésű, limitált szériás táskáiról és ruháiról híres DVA alapítói kedden hatalmas leárazást tartanak Krisztina körúti showroomjukban. Csáki Klaudia és Kaptay Annamária hosszabbított nyitva tartással, pezsgővel és zenével várják az érdeklődőket.

Mikor:
április 16. (kedd), 14.00-20.00

Hol:
DVA (1013 Budapest, Krisztina krt. 77.)

Bővebb infó:
Esemény

***


Bauhaus Contemporary

A Bauhaus forradalmi jelentőségéhez magyar művészek sora járult hozzá, a névsorból kiemelkedik az iskola egyik legmeghatározóbb tanára, Moholy-Nagy László és a világhírű építész és formatervező, Breuer Marcell. A Bauhaus Contemporary kiállítás a „hagyományos” megemlékezésektől eltérő módon, kortárs hazai fotóművészek közreműködésével világítja meg, hogy a Bauhaus iskolaként, látásmódként és tematikája révén ma is élő hagyomány és inspiráló erő a magyar alkotóművészet közegében. A kiállításon szereplő alkotások a kortárs fotográfia eszközével idézik meg a Bauhaus szellemiségét és az abban szerepet vállaló magyar művészeket.

Mikor:
április 16. (kedd), 18.00

Hol:
Müpa Budapest (1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.)

Bővebb infó:
Esemény

***


saunna kollektiv •• opening

A SAUNNA kollektivet a csoportot alkotók irodahelynek, műhelynek és saját márkáik, a bublab, LUMINOSE – the lovely lamp, Paperspokes és Vanlifehungary közös bázisaként, valamint egy olyan térként alkották meg, ahol további tervezőkkel kooperálhatnak, dolgozhatnak közösen egy kollektívaként. Ide bárki betérhet, részt vehet előadásokon, workshopokon, sőt, átvevőpontként is funkcionál majd. Nézz be te is hozzájuk!

Mikor:
április 16. (kedd), 19.00

Hol:
saunna kollektív (1065 Budapest, Nagymező utca 25.)

Bővebb infó:
Esemény

***


Startup Disputa powered by BGE Budapest LAB

A disputa egy pörgős, moderált vita, ahol két csapat érvel és ellen érvel. Ez esetben arról, hogy a jelenlegi hazai startup ökoszisztéma alkalmas-e unikornisok kitermelésére. Összecsapnak az ezt állítók és tagadók egy olyan vitában, aminek célja, hogy megismerjünk többféle véleményt, tanuljunk egymástól, új érvekkel szembesüljünk, és közben persze jól szórakozzunk. A két csapatban az ökoszisztéma releváns szereplői (a startuppertől a mentoron át a kutatóig) ülnek össze, hogy meggyőzzék, vagy épp elbizonytalanítsák, gondolkodásra késztessék egymást és a közönséget. Hogy ki érvelt jobban, azt a közönség dönti el! Kétség kívül ez lesz a Startup Safari Budapest, azaz a háromnapos startup fesztivál egyik legizgalmasabb programja.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött!

Mikor:
április 17. (szerda), 17.00-18.30

Hol:
Budapest LAB (1087 Budapest, Berzsenyi u. 6.)

Bővebb infó:
Esemény

***


Hossein Farmani: How to enter the fine art photography market?

A Mai Manó Ház külföldi vendégelőadója ezúttal Hossein Farmani galerista, kurátor, aki olyan nemzetközi fotográfiai díjak és szervezetek alapítója, mint a New York-i Lucie Foundation, az International Photography Awards, a Tokyo International Foto Awards, a Moscow International Fotography Awards – MIFA vagy a Px3 Paris Photography Prize.

Farmani előadásában szó esik többek között a Farmani Fine Art Photography gyűjteményéről, fotóművészeti alkotások gyűjtéséről és kereskedelmi szempontjairól. Előadásában részletes bemutatásra kerül a Farmani Group által alapított International Photography Awards és a Budapest International Photography Awards is.

A programra a belépés ingyenes, az előadás angol nyelven zajlik.

Mikor:
április 17. (szerda), 18.00

Hol:
Mai Manó Ház (1065 Budapest, Nagymező utca 20.)

Bővebb infó:
Esemény

***


Válogatás a nemzetközileg díjazott magyar fotográfusok munkáiból

Hossein Farmani, a Mai Manó Házban tartott előadása után, még aznap este a Fest,tisztít Galériában mutatja be az általa szervezett fotósversenyek eddigi legkiemelkedőbb magyar pályaműveit. Többek között olyan fotográfusok munkái lesznek láthatók a tárlaton, mint Csizik Balázs, Herczeg Eszter, Kércz Tibor, Máté Bence, Schmal Fülöp, Csortos Szabó Sándor, Tökölyi Csaba és Vincze Adrienn.

Mikor:
április 17. (szerda), 20.00

Hol:
Fest;tisztít Galéria (1012 Budapest, Várfok utca 8.)

Bővebb infó:
Esemény

***


Vírus Art: Urban Tactics – Mi is az a street art?

A Vírus Klub és az Ybl Budai Kreatív Ház közös együttműködésében létrejövő, Vírus Art névre keresztelt sorozat fókuszában a művészet áll, ám minden est alkalmával más és más megvilágításban. A témát a határterületek, a társtudományok felől közelítik új szemléletmódokkal, melyek nyomán a művészet izgalmas, titokzatos vagy egyszerűen csak ritkán látott színeit fedheti fel előttünk. Ezúttal a street art kerül a fókuszba. Szó lesz szándékról, a városképre és a városlakók mindenkori közérzetére gyakorolt hatásról, információátadásról és persze a tűzfalfestés művészetről. Hogyan találkozik az ősi és a legújabb kori? Hogy mi a kortárs szerepük, van-e küldetésük és általában miben rejlik létük lényege? Mindez kiderül Nádudvari Noémi (kurátor, Színes Város) előadásából.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Mikor:
április 17. (szerda), 18:30

Hol:
Ybl Budai Kreatív Ház (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 9-11.)

Bővebb infó:
Esemény

***


Vacsoraidő – Görögök és a félbevágott gömbök

Vajon hányféle kenyeret ettek a görögök? Hogyan idézhető meg Platón lakomája? Mit tanácsolt Püthagorasz a tanítványainak az étkezéssel kapcsolatban? Chován Dóra szakács, Góg Angéla mesélő és Forrai Ferenc tervezőgrafikus első Vacsoraidő eseményén ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ. Ízek, történetek és egy kis történelem. 7 óra, 7 fogás, 14 fő. Hetedhét élvezet. Most.

Mikor:
április 17. (szerda), 19.00-22.00
április 18. (csütörtök), 19.00-22.00

Hol:
GOGA Studio (1088 Budapest, Reviczky utca 7. fsz/1)

Bővebb infó:
Esemény

***


Rákóczi Reggeli

Újraindul a szombatonkénti közös csarnokos kajálgatás, barátkozás, ücsörgés, zenehallgatás. A Mindspace csapata a Vásár utcai bejáratnál, a savanyúságos sarokban biztosítja a szokásos körítést; asztalokat, székeket, zenét, vágódeszkát, vízforralót, poharakat, nektek meg már csak az alapanyagokat kell magatokkal hozni, amit a csarnok termelőinél be is szerezhettek.

Mikor:
április 20. (szombat), 8.30-11.30

Hol:
Rákóczi téri Vásárcsarnok (1084 Budapest, Rákóczi tér 7-9.)

Bővebb infó:
Esemény

***


Márai Krisztinavárosa – időutazó séta

Márai Sándor 1931 és 1945 között Budán, a Krisztinavárosban élt, amelyhez erős, műveiben is fellelhető kötődés fűzte. A séta során időutazást tehetünk: felfedezhetjük az író által kedvelt városrész múltját és jelenét, megismerhetjük a mára szinte már láthatatlan egykori „polgári idill” egyes helyszíneit, építészetét, átalakulását.

Mikor:
április 20. (szombat), 11.00-13.00

Hol:
Krisztinaváros

Bővebb infó:
Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük