fbpx
Nyomj Entert

Indulj el!

Most talán van rá esély, hogy valamit – még ha csak egy egészen apró dolgot is – hozzátegyünk Magyarországhoz. A HYPEANDHYPER keretei megkövetelik, hogy ne „csak” Magyarországról szóljunk, de amit most bemutatunk nektek, az nem csak rajtunk múlt, hanem a mindenki által unásig ismert vírusos körülményeken. Az Indulj el! címet viselő videósorozatban eredetileg nem kizárólag magyar tájak szerepeltek volna, hanem egy, a Baltikumtól és Mazuri-tóhátságtól a Cseh-Morva vidékeken és a Tátrán át a Kelet-Kárpátokig, a Dunáig és az Adriáig utazó sorozatot készíteni nektek. Visszatérünk rá!

Várni ugyanakkor nem szoktunk, a kialakult helyzetnek köszönhetően pedig gondolataink és céljaink is új irányba fordultak, így megcsináltuk azt, amit most lehet: Magyarország hét tájegységét fogjuk bemutatni saját szemszögünkből, saját válogatásunkban, ahogyan mi látjuk és ahogy mi szeretjük.

Ha eddig nem tudtam volna, akkor a forgatások és országjárás során biztosan kiderült, hogy Közép- és Kelet-Európa, közepén Magyarországgal a világ legcsodálatosabb helyei között van, és ami még ennél is fontosabb: ez az otthonunk, itt élünk mi.

Mi csak erre tudunk és erre vagyunk kötelesek vigyázni. Lelkünk mélyén ezt értjük igazán: ha tágabb teret keresünk magunknak, akkoris ezekkel az értékekkel felvértezve lesz logikus egymásra tekintenünk Közép- és Kelet-Európában is. Persze, el kell mennünk a világon mindenhova, ahova csak lehet, megnézni, megszagolni és megkóstolni Észak-Amerikát, Délkelet-Ázsiát vagy a világ bármelyik más pontját, hogy utána hazatérjünk és még jobban tudjuk értékelni, amink van. Ha eleget jártok otthon és nyitott szívvel szemlélitek, rá fogtok jönni, hogy nem kell messzire menni ahhoz, hogy pihenhessetek, feltöltődhessetek vagy megtalálhassátok azt, amit kerestek, sőt. Szülőhelyünk, személyiségünk és gondolataink valójában elválaszthatatlanok egymástól.

Gemenc, Tokaj, a Hortobágy, az Őrség, a Dunakanyar, a Mátra és a Balaton azokat az arcokat, tájakat és mintákat rejti, akiket és amelyeket azonnal felismerünk, amelyeket látva otthon érezzük magunkat, de ennek ellenére valójában keveset láttunk még belőlük.

Sorozatunk erről szól: hét magyarországi tájról, amelyhez kapcsolódik négy kabin, ahol ti is megszállhattok, valamint Liptay Dávidnak köszönhetően négy olyan étellel kapcsolatos élmény is, amelyet ti is átélhettek. Sőt, végül majd egy meglepetés is, amellyel ti is nekivághattok az utazásnak.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük