fbpx
Nyomj Entert

Indulj el! | Kabinok

Ahogy azt az Indulj el! sorozatunkban megmutattuk, mozgalmas nyarat zárunk, számtalan olyan élményt gyűjtöttünk, amelyet szeretnénk átadni nektek. Az Indulj el! részeként egy hazai kabinokat bemutató sorozatot is megálmodtunk, amelyhez felkerestük és meginterjúvoltuk azok alkotóit és üzemeltetőit, hogy olyan szálláshelyeket ajánlhassunk nektek, ahol bátran megpihenhettek, ha már elindultatok.

A kabinokról készült videónkban Huszár Andrással (Hello Wood), Vámos-Kecső Dorottyával (Wood House), Szűrszabó Lászlóval (Hegyi Kabin) és Nemes Richárddal (Ég és Föld Borvendégház) találkozhattok. Megismerhetitek projektjeiket, szálláshelyeiket és látásmódjukat is arról, miért is jók a kabinok.

Grand Cabin – Csóromfölde

A Hello Wood nyári építésztáborának Csóromföldén megalakult campusa 2018-ban a Cabin Fever alkotófesztivál keretén belül jött létre. A programon hét kabin épült különböző nemzetiségű építészek kezei által, melyek közül a Grand Cabin a Hello Wood saját fejlesztésű projektjeként valósult meg. Különlegessége abban rejlik, hogy a kabinokkal kapcsolatos berögződésekkel ellentétben közösségi térként képzelték el, mely modulárisan kiegészíthető fürdőszobával és fekvőboxszal is. A Cabin Fever sikerét és nemzetközi visszhangját követően a Hello Wood további kabinok fejlesztésébe kezdett, melyekből néhányat már mi is bemutattunk.

Indulj el! Balaton


Wood House – Parádóhuta

A Mátra lombosaiban megbújó Wood House alapját adó, A-formájú házikó a hetvenes években épült, Dorottya másfél évvel ezelőtt talált rá Parádóhután. A teljes mértékben környezettudatos módon felújított faházba vintage és designerbútorok kerültek, de számos olyan fabútor is található benne, mely az egykor a kertben magasodó fákból készült. A kétszemélyes szálláshely kuckós, izgalmas és izolált helyszín, amelyben télen és nyáron is lehetőségünk nyílhat közel kerülni a természethez.

Indulj el! Mátra


Hegyi Kabin – Zebegény

A Dunakanyar festői táján magasodó Hegyi Kabin Lászlóék második szerelemprojektjeként valósult meg a Völgyház után. László és belsőépítész felesége, Niki korábban designboltot üzemeltettek, majd főként osztrák és szlovén példákból inspirálódva kezdték el tanulmányozni a kabinokat. A Hegyi Kabin helyén anno egy körülbelül 15 négyzetméteres csehszlovák faház állt, melyet teljesen elbontottak. Helyére épült a két hálószobás, csodás panorámával rendelkező könnyűszerkezetes ház, mely azóta folyamatosan fogadja a látogatóit. Berendezésekor régi dán és svéd beszállítóikhoz nyúltak vissza. A tereket letisztultság jellemzi, melyben sok természetes elem is megtalálható.

Indulj el! Dunakanyar


Ég & Föld Borvendégház – Szekszárd

Nemes Richárd eredetileg magának tervezte a Bakta-tetőn található borvendégházat, de mire elkészült, az már kicsinek bizonyult az addigra gyarapodó családjának – a 2015 óta oda járók vagy látogatásukat fontolgatók nagy örömére. Az eredeti ház lebontását követően német építész barátjával tervezték az Ég & Föld Borvendégházat, amely nevét a ház alatti, hűvös borospince és a napsütéses, gyönyörű kilátással rendelkező galéria után kapta. Az enteriőr a házaspár saját ízlését tükrözi: visszafogott, kedves és minimalista stílusú, funkcionális berendezéssel, maximális térkihasználással. A ház körüli kertben Richárd saját, organikus művelésű szőlőse található, melynek terméséből minden évben isteni kékfrankos készül, mindenféle adalékanyag hozzáadása nélkül.

Indulj el! Gemenc

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük