fbpx
Nyomj Entert

Kiegyensúlyozott konstellációk | Moon Moth lámpakollekció

Legújabb kollekciójához a japán kultúrából és a kortárs-minimalista esztétikából merített ihletet a lengyel Moon Moth márka.

Az igazán jól átgondolt tárgyak úgy sugározzák a kiegyensúlyozottság érzetét, hogy észre sem vesszük. A Moon Moth márka Tanjun kollekciójának tervezői ezt úgy nevezik, rejtett harmónia. Ennek elérésére törekedtek a kollekció lámpáinak tervezésekor.

A puzzle-szerűen összeillesztett elemekből készült világítótestek a lengyel tervező Tomasz Kudelski és a japán képzőművész-designer Kaito Yamada közös alkotásai. A márkánál szokás, hogy egy-egy kollekcióhoz egy külsős, esetleg külföldi tervező segítségét kérjék, így esett a választás most Kudelskire és Yamadára, akik a 2016-os Maison et Objet kiállításon barátkoztak össze. Mindketten a geometrikus formák és a természetes anyagok tisztelői, ez az összhang pedig a Tanjun darabjain is meglátszik.

A kollekcióban a távol-keleti hangulat és kortárs designtrendek egyaránt felfedezhetők. A világítótestek fa- és fémrudakból tevődnek össze, mégis a könnyedség érzetét keltik.

Az újító kollaborációk mellett a Moon Moth a helyi hagyományokra is épít. A márka alapelve, hogy csak lengyel vállalkozásokkal dolgozik együtt. A fa- és fémmunkákat helyi családi vállalkozásokra, az üvegmunkákat pedig az 1872-ben alapított Łużyce gyárra bízzák. Ez a politika garantálja a gyártásra való teljes rálátást, ezáltal pedig a magas minőséget is.

Moon Moth |  WebFacebookInstagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük