fbpx
Nyomj Entert

Kortalan elegancia a design legjavával | Puro Hotel

Posztcovid utazási bakancslistánk első helyezettjei között biztosan ott lesz a lengyelországi PURO Hotels hotellánc valamelyik egysége. Kezdjük is a Krakkó óvárosában nemrég felújított és újranyitott szállodával!

A két világháború közötti kávézók hangulata és a mid-century modernista hotelei inspirálták Zuza és Piotr Paradowskit, a Piotr Paradowski Interior Design Studio tervezőit, mikor a krakkói PURO Hotel felújítását tervezték. Ebbe a kevert múltba helyezték a lengyel és a nemzetközi design legújabb generációját, az eredmény pedig egy igazán lüktető, mégis kortalanul elegáns tér lett.

A közös terekben a natúr tölgy melegsége keveredik a kő hűvös minőségével. Minden itt található üveg- és kerámiamunka lengyel stúdiókból származik és a hotel koncepciójának része, hogy a helyi kortárs képzőművészeket is támogassa, így bőven találunk műveket tőlük is.

A hall kommunista inspirációból merítő mozaikja, valamint a lobbi a lengyel Tátra előtt tisztelgő fareliefje Tomasz Opaliński munkái, de Tomasz Baran, Małgorzata Malwina Niespodziewana, Wojciech Ireneusz Sobczyk, Jakub Woynarowski és Marta Antoniak alkotásai is helyet kaptak a terekben.

Ami a designt és a berendezést illeti, a fő szempontot a minőség és az időtállóság jelentette, így a design vezető márkáinak – &Tradition, Artek, Carl Hansen&Søn, Cassina – és a helyi kézműves műhelyek találkozásának lehetünk tanúi. Az enteriőr legnagyobb erőssége, hogy az említett topmárkák nem uralják a tereket: a tervezőknek sikerült elérniük, hogy a tárgyak belesimuljanak a helyi hagyományokra és asszociációkra építkező esztétikába.

PURO Hotels | Web | Facebook | Instagram

Fotók: PIONStudio

Forrás: Label Magazine

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük