fbpx
Nyomj Entert

Hét új termékfejlesztés kap támogatást az első design LAB inkubációs program keretében

Lezárult a Magyar Divat & Design Ügynökség gyártásfejlesztési célú design LAB inkubációs programjának első szakasza: a bírálóbizottság kiválasztotta a támogatásban részesülő gyártó-tervező párosokat. A legjobbnak ítélt hét pályázó szériaérett termékek véglegesítésére és gyártására fordíthatja a vissza nem térítendő támogatást.

A Magyar Divat & Design Ügynökség tavaly tavasszal indította útjára a design LAB inkubációs programot, amellyel a gyártók és a formatervezők közötti együttműködéseket kívánja elősegíteni. Az együttműködések létrejöttét a Speed Dating online networking esemény segítette, melynek köszönhetően a gyártóval vagy tervezővel nem rendelkező iparági szereplők új ismeretségekre tehettek szert.

A felhívásra összesen negyvenhárom gyártó-tervező páros jelentkezett olyan területekről, mint bútoripar, háztartási kerámia, villamos világítóeszköz, beton-, gipsz- és cementtermék, valamint texttilgyártás. A szaktekintélyekből álló bírálóbizottság döntése alapján hét gyártó-tervező pár kaphatott támogatási keretet új bútor, lámpa és egyéb bútoripari termék megvalósítására. A támogatott párosok a következők: az Árkossy Bútor és Horváth Máté, a Micro-Licht Világítástechnikai Stúdió Kft. és Leits Miklós, a Rotte Kft. és Kele Sára, a Balaton Bútor Kft. és Lakos Dániel, a Tilia 2002 Bt. és Ulmann István, a Varkoly Fiai Bútoripai Kft. és Horváth Máté, az Úri Lux Kereskedelmi és Szolgáltató Kft, valamint Kertész Attila és Simonfalvi Bence duója.

A kiválasztott projekttervekben bemutatott termékek gyártására hat hónap áll a csapatok rendelkezésére; a program végeztével az elkészült designtárgyak egy kiállítás keretében is bemutatkoznak majd.

HFDA | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük