fbpx
Nyomj Entert

HYPE | Heti programajánló

Február első hetében a hazai tervezők és munkáik több platformon is megjelennek: lesz kerekasztal-beszélgetés a designerek és gyártók kapcsolatáról; előadás, amelyből megtudhatjuk, hogy mi a nemzetközi siker kulcsa egy fiatal tervezőművész számára, illetve télvégi vásárok is várnak ránk a héten, ahol pénztárcabarát áron szerezhetjük be a kedvenc darabjainkat. Ja, és végre egy tervezőgrafikai kiállítással is jelentkezünk!

HFDA Academy design Dialog: A díjnyertes design titka

A Magyar Divat & Design Ügynökség DESIGN DIALOG programsorozatának első kerekasztal-beszélgetése a gyártó és a designer kapcsolatát helyezi a középpontba. Milyen gyakorlati nehézségekkel járhat a terméktervezés? Mitől lesz a gyártó és a tervező együttműködése sikeres? Milyen működési modelleket érdemes követni? Hoffmann Petra moderátor többek között ezekről fogja kérdezni a beszélgetés résztvevőit, tervezőket és gyártó cégek vezetőit egyaránt.

Mikor: 2020. február 5. 18:00-20:00

Hol: Hungarian Fashion and Design Agency

Bővebben: Esemény


FISE Mustra /// Glass Planet Mission

Ábel Tamás üvegművész a közéletben tapasztalt társadalmi problémákra adott reflexióit geometrikus alkotásokba ülteti át. Fiatal kora ellenére nem csak hazai, de nemzetközi terepen is jelentős sikereket ért el: munkáit kiállította már New Yorkban, Shanghaiban, és Kijevben is, néhány alkotása pedig rangos nemzetközi gyűjteményeket gyarapít. Mi a siker kulcsa? Mit tehet egy fiatal üvegművész a nemzetközi elismertségért? A FISE prezentációs sorozatának következő MUSTRA előadásán Ábel Tamás osztja meg velünk élményeit és tapasztalatait.

Mikor: 2020. február 5. 18:00-20:00

Hol: FISE – Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület

Bővebben: Esemény


Slow-fashion előadás

Új öko programsorozat indul, az első előadás alkalmával pedig Mengyán Eszter, a Holyduck blog írója fog beavatni minket a slow fashion, azaz a fenntartható divat világába. Milyen anyagú ruhákat vásároljunk? Honnan érdemes beszerezni a ruháinkat, ha környezettudatosan szeretnénk eljárni? Fontos és hasznos kezdeményezésnek ígérkezik, érdemes lesz a programsorozat következő eseményeit is figyelni!

Mikor: 2020. február 7. 17:30-19:00

Hol: herBar

Bővebben: Esemény


Készletkisöprő SUPER SALE

Ha hazai designer darabokra vágytál, de a pénztárcád eddig nem engedte, akkor most jó hírünk van: a wonderLAB idén is megtartja az éves leárazását, ahol akár 70%-os kedvezménnyel csípheted el az INQ concept, Sixfeet dog design, The Shortlist, AGNESKOVACS és még sok más márka termékeit.  Kedvenc darabjaidra most péntektől egészen a készlet erejéig lecsaphatsz!

Mikor: 2020. február 7- február 20.

Hol: wonderLAB

Bővebben: Esemény


Évtervező kollázsozás Virágéknál vol. 2 – SISKO Studio

Akiknek újév óta még nem sikerült felvenni 2020 ritmusát, azoknak ajánljuk virágéknál workshopját a SISKO Studioban. A szombat délutánunkat mi is az új évi céljaink kitűzésének szenteljük, majd kívánságainkat kollázsokba rendezve vizualizáljuk, és bízunk benne, hogy a kész műremek motiváló ereje egész évben kitart.

Mikor: 2020. február 8. 15:00-19:00

Hol: SISKO Studio

Bővebben: Esemény


Supergravity – Katyi Ádám

Albert Ádámnak 2018-ban Minden a Mienk! címmel nyílt kiállítása a Kassák Múzeumban. A történelmi kutatásra, múltfeldolgozásra épülő kiállítás betűtípusát és katalógusát Katyi Ádám grafikus és betűtervező készítette. Az ISBN könyv+galéria Supergravity című kiállítása ennek a kötetnek a komplex design folyamatát mutatja be: a tárlaton az első vázlatoktól a kész katalógusig végigkövethetjük a tervezés menetét. A budapesti közönség kevés tervezőgrafikai kiállítással találkozhat, és még kevesebb olyannal, ahol a néző számára a tervezői folyamat dokumentációja is végigkövethető, így az Supergravity mindenképpen hiánypótló tárlatnak ígérkezik. És ha ez nem lenne elég: a megnyitó napjától a betűtípus a Hungarumlaut stúdió weboldaláról elérhetővé válik mindenki számára!

Mikor: 2020. február 8. 19:00-22:00

Hol: ISBN könyv+galéria

Bővebben: Esemény


≈ markett ≈ vol.16 a Lumenben!

Közeledik a Valentin-nap, vele együtt pedig a dilemma, hogy mivel lepjük meg szeretteinket. Ajándékozzunk, élményt adjunk, vagy saját készítésű meglepetéssel rukkoljunk elő? A Lumen Kávézóban megrendezett ≈markett a hazai tervezők és kézművesek termékeit bocsájtja rendre vásárra, most vasárnap pedig minden a szerelemről fog szólni. A vásáron Smörgås Clothes, Mano-faktúra, Müskinn, RisoPlant, Harlequine Design Chocolates és még sok más szuper hazai márka mutatja be külön erre az alkalomra válogatott termékeit.

Mikor: 2020. február 9. 12:00-19:00

Hol: Lumen Kávézó

Bővebben: Esemény


WAMP / Télvégi vásár 02.09.

Még egy vásár a hétvégére, ahol hazai tervezők munkáit szerezhetjük be kedvezményes áron! A WAMP idén egy télvégi leárazással indít a Bálnában, ahol a Rozmaring Hungarian Design, SAKU- az ökozacskó, Cornides Ágnes, az AKG diákcégei, illetve a hónap tervezője, a Tia Design is bemutatja munkáit.

Mikor: 2020. február 9. 10:00-18:00

Hol: WAMP – the Hungarian design market

Bővebben: Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük