fbpx
Nyomj Entert

Land Rover I Above and beyond

Nem jut eszembe hirtelen olyan autógyártó, akinek emlékeznék az ajándéktárgyaira. Amúgy is elég vékony jég harminc milliós autók mellé repibögrét gyártani. Egy olyan autónál viszont – mint a legendás Defender – amely nem divat, hanem életmódhoz köthető autó, adott a lehetőség, hogy ne egyszerűen ajándéktárgyat, hanem kiegészítőket alkossunk.

Az új Defender érkezésénél jól feladták a leckét a gyártónak azzal kapcsolatban, hogy egy alapvetően haszongépjárműből ikonná váló autót hogyan újítsanak meg. A kritikusok nem vették figyelembe, hogy 1948 óta mennyit változott az autózás és minden, ami hozzá kapcsolódik (pl. a vásárlók), így a 2020-ban érkező legújabb Defendert bizony elhordták mindennek. Én ezt máshogy látom. Egy design ikon megújításánál kevés nehezebb feladat van annál – és szerintem ezt a Land Rover komolyan vette –, mint hogy megtalálja a választ a kérdésre: milyennek kell lennie 2020-ban egy 1948-ban, mezőgazdasági vagy katonai feladatokra tervezett, majd túra és hétvégi terepjáróként is kultikussá váló autónak? A katonai és haszongépjármű képességeket szerintem el is engedhetjük, elég ha ránéztek a linken található járműre, és mindenki érteni fogja, mire gondolok.

Nem akarok tovább süppedni az autógyártással kapcsolatos trendekben, ezért folytassuk ott, hogy én úgy látom; a Land Rover azt kereste, hogy a Defendert kultikussá tevő szabadság-veszély-autózás élményeket ma milyen emberek keresik, és nekik mire van vagy lehet ehhez szükségük. Innen pedig már érthető az új autó és a most bemutatott ABOVE & BEYOND kollekció.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük