fbpx
Nyomj Entert

Lengyel hétköznapok az Instán | poland.street.view

Akinek nagyon hiányzik az utazás, az már biztos felfedezett magának pár virtuális utazáspótlékot. Mi is egy ilyenre bukkantunk, aminek segítségével Lengyelországot járhatjuk be az Instagramon.

Még híre sem volt a koronavírus-járványnak, mikor egy barátnőm a kimozdul-e este kérdésre azt válaszolta, ő inkább otthon marad és bújja a Google Earth-t. Ki gondolta volna, hogy pár héttel később már mindenki ezt csinálja, hogy így pótolja az utazást…

A @poland.street.view Instagram-oldalt is hasonló céllal hozták létre: hogy megmutassák az országot azoknak, akik a karantén vagy az utazási korlátozások miatt nem tudnak ellátogatni oda. Ugyanakkor az oldalon nem Lengyelország legszebb tájaira kalauzolnak, hanem olyan fotókat válogatnak ki a Google Street View képei közül, melyen a mindennapi élet pillanatai és résztvevői láthatók, emberek, kutyák, vagy akár tehenek.

Bár a Google Street View és Instagram segítségével teszi, a @poland.street.view legszerethetőbb tulajdonsága, hogy a kilencvenes évek hangulatát idézi fel, szóval egyszerre utaztat térben és időben is.

Forrás: The Calvert Journal

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük