fbpx
Nyomj Entert

Logo redesign 2012

A 2012-es év igazi gyöngyszemeket hozott, ami a márkamegjelenéseket illeti, gondoljunk csak az Ebay, vagy a Microsoft ráncfelvarrására. Persze ilyenkor mindenki elmondja a véleményét a megváltozott logókról, bradingekről és arculatokról, az én személyes véleményem az, hogy ezt piszok nehéz jól csinálni manapság, különösen a tradícionális márkák (legalább 50-60 év) esetében. Mindenkinek pedig úgy sem lehet megfelelni. Lássuk hát min ügyködtek a nagy cégek design gurujai ebben az évben.

Ebay

A kereskedő óriás idén húzott egy merészet és 17 év után újragondolta a márka identitását és a korábbi “turkáló” jellegű logójából egy szépen megformázott, professzionális, és jóval karcsúbb arculatra váltott. Az én személyes véleményem, hogy jót tett, hogy kivették a betűk egymásba fordulását, bár a spacing hiánya számomra továbbra is zavaró.

 

Microsoft

A szoftvercég augusztusban döntött úgy, hogy a korábbi tagbaszakadt és “szuperfélkövér” identitását egy kiegyenesített és szűkebb változatra cseréli. Az új arculathoz szebb font is jár, amit a Segoe font család betűiben véltek felfedezni. Ez köszön vissza az egyéb Microsoft felületeken (Windows, Windows Phone) is. Kedves Microsoft ezt hamarabb is meg lehetett volna tenni. Csak így tovább!

Corvette

Ámbár az új Chevrolette Corvette bemutatása majd csak a januári Auto Show-ra fog esni, a General Motors ügyesen bevezette az új logót még októberben, hogy meg legyen a megfelelő feltűnés és felhördülés az érdeklődők részéről.

A korábbi logó 1953 óta volt használatban, és minden Corvette típuson megtalálható volt. Sajnos nálunk ez a márka eléggé ritka az utakon, de az mindenképpen kijelenthető, hogy az új arculat sokkal vagányabb és kidolgozottabb lett a maga fémes csillogásával.

Jaguar

A Jaguar viszonylag gyakran változtattat az arculatán, bár nem olyan számottevőt, hogy ez a vásárlók számára elidegenítővé váljon. Az új logóban kicsit újratervezték az állatot magát, a typográfia szélesebb lett, és sokkal csillogósabb, az árnyékok kidolgozottságáról nem is beszélve. Nekünk a korábbi változat jobban bejött, de ahogyan cikk elején is említettem ízlések és pofonok.

Kraft

Október 1-én a Kraft vállalat csoport Észak-Amerikában két részre szakadt, amely érinti egyben a többi érdekeltségüket is a világban, ugyanis ezentúl az édességek és snackek csoportját Mondelez International-nek fogják majd hívni, és egy különálló érdekeltségbe tartoznak majd ezen termékek. Ennek apropóján elkészültek az új arculatok is. A Kraft a pajzs örökségét megtartva a cég klasszikus logójához tért vissza. Classic never goes out of style tartja a jó mondás.