fbpx
Nyomj Entert

Google alaptételek

Már írtam a Google Now kapcsán anno, hogy amikor Larry Page átvette a vezetést, úgy gondolta, hogy alapjaiban reformálja meg a vállalat vizuális nyelvezetét, és hogy ezt nagyon jól teszi szerintem, mert ideje volt.

Most, a Google egyik szenior grafik dizájnerének – Roger Oddone – 18 hónapnyi munkájának eredményét láthatjuk, ha nem is teljes részletességében, de talán elegendően ahhoz, hogy átfogóbb képet alkossunk a nagyobb vonalakról, meg hogy szórakoztathassuk a szemünket picit a részletekkel itt-ott.

Egyszerűbb…

Igen, még mindig ezt gondolom, hogy helyes ez az irány, a meló nem akkor van kész, amikor már nem tudsz hozzátenni semmit, hanem amikor már nem tudsz mit elvenni belőle. Ez a jó minimál meglátás nem? Egy olyan nyelv kialakításánál, amit szeretnénk ha értenének Ulánbátortól Jászkarajenőig, nem nagyon tehetünk mást.

…és geometrikus, szabályos.

Csak, szemből mert ahogy Mizo mondaná; “csak semmi spila”.

Nincsenek kérdőjeles árnyékok. Egyértelműek vannak:

Szerintem ezek az elvek mind egy irányba mutatnak; könnyű befogadhatóság, általános alkalmazhatóság, kevés tévedési lehetőség valamint tényleg írástudatlanok számára is értelmezhetőek nagyjából.

Mindezt igazán igényesen, szépen kimunkálva. Nincs gradient meg drop shadow, semmi fényeffekt. Ez az én világom. És tényleg nem fizet a Google nekünk. Ezek után nem merek az új iOSről írni.