fbpx
Nyomj Entert

Making Colorado

Már csak amikor elmeséltem valakinek az alábbi cikkben leírtakat, visszaigazolást nyert, hogy az emberek többsége – itt Budapesten legalábbis – nem úgy gondol Coloradora, mint egy szárnyaló gazdasággal megáldott államra, mint ahol robban a kreatív biznisz és ahol űrtechnológiai vállalkozások nőnek ki a Sziklás-hegységből. Pedig ilyen. És ha már így változik minden ebben a térségben, akkor a környék megmondói és kreatívjai nem véletlenül döntöttek úgy, hogy újraértelmezik, hogy mit jelent Coloradoban élni, mit jelent ha az ember odavalósi és hogy ezt hogyan lehet a legjobban kifejezni.

A munka során tehát szerették volna újradefiniálni az egész coloradoiságot, ezért belekezdtek a Making Colorado kampányba, melynek során önkénteseket toboroztak, jelmondatot kerestek meg mindent ami meghatározza egy amerikai állam arculatát. Mindezt – talán mondani sem kell – twitteren, facebookon, emailben szóval ahogy azt mostanában kell.

A kampány elindítója John Hickenlooper kormányzó volt, aki az egész elején felkért 12 tervezőt, hogy alkossanak három tervet az állam logójának. A győztes terv itt látható alább, és az alkotó Evan Hecox volt.

3017119-inline-inline-c_580x168

Az elfogadott logo egyelőre nagy vitákat vált ki a coloradoiakból, mert – mint minden ilyen esetben – szokni kell az újat. Az inspirációt a munka során láthatóan az állam rendszámtábláin is megtalálható zöld hegyek jelentették. Az alábbi videóban a munkafolyamatról is képet alkothatunk, láthatjuk az elvetett és kezdeti verziókat is, amelyek kialakításában az Egg Strategy és a Sterling-Rice Group is részt vett aztán maradt az aláhúzott co meg a zöld hegyek.

A végleges verzió filmje:

Az új – és végleges – identitás készítésének mikéntjét és részleteit a brandcolorado.gov oldalról ismerhetjük meg.

3017119-inline-inline-c-2_580x285

A munka természetesen nem a jellegzetes ám mégis kevéssé ismert hivatalos zászlót lecserélendő készült.

3017119-inline-inline-c-3_580x383

When I retold the following story here in Budapest, I was assured that the majority never thought about Colorado as a state of great economy with a booming creative business and space industry growing out from their mountains. But it is! So if everything is changing this much in the area, it’s not surprising that the creative designers finally came up with a reinterpretation of what it means to live in Colorado, to be from that area and how to express all of that in a more realistic way.

During the work they tried to redefine the whole ‘Colorado thing’, therefore they started the “Making Colorado” campaign, during which they sought for volunteers, a slogan and everything what sets the image of a true American State. All this -needless to say- on Twitter, on Facebook and in email as it should be done nowadays.

Governor John Hickenlooper initiated the campaign, by hiring 12 designers, to make three plans for a new state logo.  The winning plan by Evan Hecox is presented below.

3017119-inline-inline-c_580x168

Yet, the accepted logo caused a huge stir amongst Colorado inhabitants because – as in the case of such – they need to get used to the novelty. The inspiration for the work was based on the green hills also found on the state’s licence plates. In the video below you can inspect the workflow, see the discarded concepts, initial development with the help of Egg Strategy and the Sterling-Rice Group, but afterall the capital CO and the hills have stayed.

Film of the final version:

The new – and final – identity’s development can be fully discovered on brandcolorado.gov.

3017119-inline-inline-c-2_580x285

Of course, the work was not meant to replace the infamous official flag.

3017119-inline-inline-c-3_580x383