fbpx
Nyomj Entert

SERRA – fű és arculat

Oregon egyike azon államoknak ahol a füvet állami szinten legalizálták orvosi illetve rekreációs célra. S ha már legális a biznisz miért ne lehetne megfejelni egy elég rendben lévő arculattal!?

A  2016-os alapítású Serra egy ilyen high-end beteggondozó, rekreációs marihuánát áruló cég mely nem csak a cuccot, de annak felhasználásához is árul tartozékokat. Oregonban két helyen Portland és Eugeneben van ilyen bolt. Az üzletek arculata éles, minimális, már-már patika szintű, de mellette nyugodt, koncentrált, kreatív, vidám, energikus, és ami a lefgonotosabb mentes a fájdalomtól és egy pillanatig sincs „lebuj” érzésed. Persze ez az árakon is érződik, van itt kerámia bong ami 175$…

serra_logo_new_2 serra_logo

A logó erős, de nem kifejezetten a sans serif tipótól, (nem attól biztosan nem) hanem inkább a tízszög pajzs/cimke az ami kicsit idézi a régi márkák és termékek világát. Persze az indigókék szín simán követi a jelenlegi arculati trendeket és minden egyéb – a kisarculathoz tartozó – elem is nagyon rendben van, kiemelve közülük talán a termékek befotózását.

A végeredmény és az üzletek összképe sokkal kifinomultabb lett mint várták. Az erős arculat remekül passzol a másodlagos kalligrafikus – kissé hatásvadász – „Quality Drugs” tipóval és a múzeum-patikának berendezett üzlethelyiséggel. A fogyasztást bemutató játékos videó csak hab a tortán:

serra_bong_01 serra_chocolates_02 serra_feelings_guide serra_matches serra_print_ad serra_shopping_bagcover2