fbpx
Nyomj Entert

Mint egy kényelmes utazás | MIXD

Fiat 500, benzinkút, nádernyő és úszógumi: ezek nem egy kirándulás részletei, hanem a lengyel Codelab és umlaut cégek Szczecin városában nyitott új, közös irodaterének berendezési tárgyai. A sajátos és történetmesélő enteriőr kialakításáért a MIXD tervezőiroda felelt.

A Codelab és az umlaut ügyfelei közé elsősorban autóipari szereplők tartoznak: az általuk létrehozott szoftverek egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik a vezetés élményét. Az iroda enteriőrtervének kialakításában a MIXD nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a munkatér élménye is ugyanolyan élvezetes legyen, mint amilyen egy kényelmes autóval utazni. Ebből a gondolatból kiindulva az enteriőr fő vezérvonala az utazás és minden, ami ehhez kapcsolódik: benzinkutak, útszéli bárok, strandok vagy kempingezés. A recepción egy retró Fiat 500-as üdvözli a látogatókat, bőröndökkel a tetején – a választás nem véletlenül esett erre a modellre, hiszen a Fiat 500 rengeteg új tervezésű autó elődje, az utódok nagy része pedig ma a Codelab szoftvereit használja.

Az iroda következő ikonikus állomása a „benzinkút”, vagyis az iroda közösségi tere. Itt egy amerikai útszéli bárok ihlette kávézó kapott helyet, amelyben az ötvenes évek esztétikája dominál: pasztell színárnyalatok, sakktáblát idéző fekete-fehér padló, festett jelzőtáblák és jellegzetes bárszékek teremtik meg a sajátos hangulatot.

A fejlesztők nagy része digitális nomádként éli mindennapjait, így a közösségi tér egy másik állomása a „strand” – egy olyan helyiség, amely a tengerpart és a városi strandok világát idézi meg nádernyővel, felfújható bútorokkal és a Puff-Buff lengyel márka úszógumiszerű lámpáival.

A munkaterületeken a nyers, minimalista, loftszerű stílusjegyek a hangsúlyosak, de meghitt, otthoni iroda hangulatát keltő terek is helyet kaptak az enteriőrben.

A háromezer négyzetméteren elterülő iroda különböző funkciójú tereinek megjelenése mind a színek, mind a felhasznált anyagok szempontjából különböző. A bútorok közt leginkább lengyel márkák termékei dominálnak, de számos egyedi tervezésű elem és megoldás is helyet kapott – ilyen például a benzinkút formájú ivóvíz-adagoló is. Az enteriőr további jellegzetességei közé tartozik, hogy a térben folyamatosan visszatérnek az autókra és a technológiára utaló szimbólumok, többek között a lengyel Takie Pany csapatának falfestményén, egy városi motívumokkal teli szőnyegen, vagy a programozók által közkedvelt régi videojátékokon és különböző pixeles grafikákon.

Fotók: Pion Studio

Codelab | Web | Facebook | Instagram
umlaut | Web | Facebook | Instagram
MIXD | Facebook

Forrás: Sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük